Lunch menu

Wednesday, 5 June

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. baconbiff (svensk blandfärs) med gräddsås & lingon

    serveras med saltgurka
 & kokt potatis

  • 2. A. paella med kycklingfilé & räkor

    
serveras med aioli & citron

  • 2. B. ugnsbakad laxfilé med västkustsås

    (räkor, rom, crabfish), serveras
 med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 5. INDISK: chicken nirali

    VEGAN: green gram curry

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans högrevsburgare med bröd

    pommes, coleslaw, picklad rödlök, saltgurka & tillbehör

  • Pamesangratinerad laxfilé

    med vitvinssås, kokt potatis & broccoli

  • Veg: Rödbetsburgare med chevre

    samt bröd, pommes, coleslaw, picklad rödlök, saltgurka & tillbehör

  • Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Sallad: Räkor med matvete, ägghalva & skagensås
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Vi tänder grillen, La fontana special grill buffé

    Fläskfilé, kycklingspett och halloumi med pommes och klyftpotatis med olika såser

  • Veckans sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Bresaola

    soltorkade tomater, bresaola, valnötter, mozzarellaost och ruccola

Pinoccio

  • 1-panerad schnitzel

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • 2-stekt rödspätta

    med kokt potatis och remuladsås

Universitetsklubben

  • Veg enchiladas fyllda med sojafärs och bönor

    serveras med tomatsås och riven veganost

  • Schnitzel med rödvinssky

    kapriscreme, ärtor och rostad klyftpotatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: fläskschnitzel från skänninge

    ljummen potatissallad, haricot verts, svampsås

  • Dagens grönt: bakad portabello

    potatispuré, sparris, lök, babyspenat, citron, brynt smör

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: kräftsallad

    pasta, tomatpesto, picklade körsbärstomater, sommarkål, dillmajonnäs

  • Veckans dessert

    Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Lasagne á la casa Pegs

    Serveras med parmesan & bifftomat

  • Matjessill på rågbröd

    Serveras med ägg, fin hackad rödlök, brynt smör, dill & kokt potatis

  • Krämig risotto

    Med sparris & parmesanost

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Grädde, vin & lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Wednesday, June 5