Lunch menu

Friday, 31 May

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. mixed grill (fläsknoisette, chorizo, kycklingfilé)

    med chili-bearnaise, serveras med stekt potatis

  • 2. ugnsgrillad laxfilé med skagensås

    serveras med lättfrästa haricots verts kokt potatis

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: pepper chicken

    VEGAN: mixed beans

  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Gravad lax med dillstuvad potatis
  • Veg: Bön-& grönsaksfylld paprika

    med dillstuvad potatis

  • Pasta: med räkor & kräftstjärtar i vitvinsås
  • Wok: Kyckling med grön chili & cocosmjölk
  • Sallad: Kyckling med matvete

    parmesan & strimlad pepparsalami

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Vi tänder grillen, La fontana special grill buffé

    Bifteki, kycklingspett och korv med pommes och klyftpotatis. Olika såser

  • Veckans sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Nerso

    oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • 1-baconlindade kyckling

    med stekt potatis och ädel sås

  • 2-smörstiktfisk filé

    med kokt potatis, remouladsås

Universitetsklubben

  • Falafelbiff med ört- och limeyoghurt

    serveras med grönsaksbulgur

  • Långbakad fläskkarré

    serveras med äppelgräddsås, rödbetor och rostad klyftpotatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: peppar- och örtbakad pichana valdermarsvik

    potatissallad, chimichurri, jalapenomajonnäs

  • Dagens grönt: krämig pasta

    sparris, örtsallad, saltrostade solroskärnor, västerbottenstsås

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: räksallad

    romansallad, bacon, gurka , picklade tomater, rödlök, brödsmulor, parmesan, aioli

  • Veckans dessert

    chokladmousse

Pegs & Tails

  • Halstrad biffstek

    Serveras potatiskaka & chilibearnaise

  • Veckans fisk: Färsk sej

    Serveras med dillstött potatis samt sås på Borenkräftor

  • Veckans green: Surdegspizza

    Med mozzarella, soltorkade tomater,oliver samt kronärtshjärtan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Grädde, vin & lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Friday, May 31