Lunch menu

Monday, 27 May

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. dijongryta: högrev, kantareller, grädde, dijonsenap,

    örter, soja. Serveras med ris eller kokt potatis

  • 2.A. helstekt fläskfilé med portvinstuvade champinjoner

    serveras med
ugnsrostad potatis

  • 2. B. stekt panerad flundra med chili- & limemayo

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL

    vietnamesisk eller japansk

  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad färsk kolja

    med remouladsås & kokt potatis

  • Indisk kycklinggryta "Garam masala"

    med basmatiris & raita

  • Veg: Stekt ostpanerad quorn

    med remouladsås & kokt potatis

  • Pasta: med fläskfilé

    bacon & färska champinjoner

  • Wok: Entrecôte

    med chilimarinerad broccoli & lök

  • Sallad: Räkor

    med fetaost, citron & ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Panerad rödspätta

    med smör stekt potatis och remouladsås

  • Baconlindad kycklingfilé

    med smör stekt potatis och champinjonsås

  • Falafel med pommes

    vitlökssås/hummus

  • Veckans sallad: kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • 1-kyckling pasta

    med champinjoner och krämig grädde

  • 2-panerad fiskfilé

    med wokade grönsaker, kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Broccolibiffar med örtaioli och rostade grönsaker
  • Fiskgratäng med dill, räkor, torsk och lax

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: pulled pork på fläskkarrè från skänninge

    chilirostad potatis, asiatisk kålsallad, sesamfrö, limemajonnäs

  • Dagens grönt: friterad risottokrokett

    fänkål- och citrusallad, parmesan, rucolla, tomatsås

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: räksallad

    romansallad, bacon, gurka , picklade tomater, rödlök, brödsmulor, parmesan, aioli

  • Veckans dessert

    chokladmousse

Pegs & Tails

  • Helstekt rapsgriskarré

    serveras med tomat och ananan BBq samt rostad potatis

  • Bratwurst

    serveras med räk & gurkmajjo samt kokt potatis

  • Veckans green: Surdegspizza

    Med mozzarella, soltorkade tomater,oliver samt kronärtshjärtan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dilll- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

Monday, May 27