Lunch menu

Friday, 8 March

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Grillad svensk rostbiff med rödvinssås

    Serveras med lättfrästa haricots verts, potatisgratäng & rostad lök

  • 2. Ugnsbakad laxfilé med dillmajonnäs

    Serveras med lättfrästa haricots verts samt kokt potatis

  • 3. POKE BOWL

    Vietnamesisk eller japansk

  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: chicken masala

    VEGAN: dal palak

  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    Med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Isterband från Vaggeryd

    Med persiljestuvad potatis & rödbetor

  • Veg: Ostpanerad zucchini

    Med bearnaise, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Wok: Kyckling med färsk röd chili & cocosmjölk
  • Pasta: med rökt lax i gräslökssås
  • Sallad: Räkor med röd quinoa, citron & dill
  • Grillen serverar

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

Pinoccio

  • 1. Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis

    Rödvinssås

  • 2. Kycklingpasta

    Med champinjoner, grädde och parmesanost

Universitetsklubben

  • Kikärtsbiffar med rostad broccoli och ostsås

    Pasta med örtpesto

  • Nötfärsbiffar med fetaost, gräddpepparsås, inlagd gurka

    Serveras med klyftpotatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Svensk flankstek

    Tomatrostad potatis, picklad lök, örter, chimichurrimajonnäs

  • Dagens grönt: Ostgratinerad blomkål

    Linser, brödsmulor, örtsås

  • Stångs wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Kräftsallad

    Ärtskott, kavringskrisp, ostkräm

  • Veckans dessert: Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Fläsk schnitzel

    Serveras med stekt potatis, kapris-& ansjovissmör & rödvinssås

  • Surdegspizza

    Med tomatsås, mozzarella, rostad tomat & panerad zucchini toppad med mandelkräm

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, nobissås & fänkålspicklad gurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås gård - syrad rödlök samt mangoraja

  • Veckans pasta: Pasta Bollo

    Serveras med nyriven parmesan

  • Färsk vitvinspocherad kolja

    Serveras med ägg- & persiljesås

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    Bakade på kulturspannmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    Bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Friday, March 8