Lunch menu

Monday, 26 February

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Viltskavsgryta

    Kantareller, timjan, enbär, grädde, soja & lingon, serveras med ris eller kokt potatis

  • 2. A. Ugnsgrillad svensk fläskkarré

    Marinerad med chili, ingefära & vitlök, serveras 
med gräddsås, äppelmos & potatis

  • 2. B. Stekt panerad stillahavsflundra

    Med skagensås (räkor & crabfish), serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: chicken kurma med cashewnötter

    VEGAN: cabbage thoran

  • 4. POKE BOWL

    Yakiniku | kyckling | vegetarisk

  • 5. Asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Kålpudding med gräddsås, lingon & kokt potatis
  • Stekt panerad kummelfilé med västkuströra

    Kokt potatis

  • Veg: Pasta med kvibille ädel, spenat & hackade nöltter
  • Pasta: med fläskfilé

    Strimlad salami, kvibille ädel & spenat

  • Wok: Kyckling med mango, ingefära & chili
  • Sallad: Kyckling med bacon & pasta
  • Grillen serverar

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Kyckling Tandoori med ris
  • Kalvfärs med stekt potatis, gräddsås och lingonsylt
  • Fish & chips med remouladsås
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    Halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • 1. Stekt fläsk med löksås, kokt potatis och lingon
  • 2. Panerad spätta med kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Vegetarisk Bolognese med pasta och riven ost
  • Fiskgratäng med dill, räkor samt gräslöksaioli

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Kycklinglårfilé

    Svamprisotto,örtsallad

  • Dagens grönt: Pasta pesto

    Tomat- och linsragu, ruccola, parmesan

  • Stångs wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Räksallad

    Pasta, dillpesto, picklad lök, sotad morot, aioli

  • Veckans dessert: Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Småländsk insterband

    Serveras med dillstuvad potatis & senap

  • Pannbiff med lök

    Serveras med kokt potatis & ölsky

  • Cannelloni med ricotta & spenat

    Serveras med tomatsås, bladsallad & nyriven parmesan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, nobissås & fänkålspicklad gurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås gård - syrad rödlök samt mangoraja

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    Bakade på kulturspannmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    Bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Monday, February 26