Lunch menu

Monday, 15 January

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Skomakarlåda

    Fläskfilé med bacon, rödvinssås, potatismos & inlagd gurka

  • 2. A. Moussaka med potatis

    Serveras 
med tomat- & löksallad

  • 2. B. Stekt panerad torskfilé med tartarsås

    Serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL

    Vietnamesisk eller japansk

  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad spättafilé med räk-& gräslökscreme

    Kokt potatis

  • Indisk kycklinggryta med basmatiris

    Raita & libabröd

  • Veg: Grönsakswok

    Med curry, cashewnötter & cocosmjölk samt basmatiris

  • Pasta: med fläskfilé, färska champinjoner & bacon
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Sallad: Räkor med feta, lime, dill & tapenad
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Kycklinggryta med färska grönsaker och ris
  • Korvstroganoff med ris
  • Panerad rödspätta med kokt potatis och remouladsås
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    Halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • 1. Lövstek serveras med pommes

    Grönsaker och B sås

  • 2. Stekt flundra med kokt potatis

    Remouladsås

Universitetsklubben

  • Bönchili serveras med gräddfil och basmatiris
  • Ugnsbakad sejfilé i ägg- och persiljesås

    Serveras med kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Hjortgryta på hjort från Grensholm

    Potatispuré, rotfrukter, svamp, sidfläsk, vinbärsgelé

  • Bönchili

    Örtris, tunnbrödschips, gräddfil

  • Stångs wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Nudel- och räksallad

    Picklad kålsallad, böngroddar, sesamfrö, kimchimajonnäs

  • Dessert

    Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Flygande Jakob
  • Viltfärsbiff på Dovhjort
  • Gulasch

    Aubergin, crème fraiche samt saltgurka

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Nobissås, fänkålspicklad gurka samt kokt potatis

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås Gård, syrad rödlök samt mangoraja

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    Bakade på kulturspannmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    Bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Monday, January 15