Lunch menu

Monday, 8 January

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Sydamerikansk chili-biffgryta (högrev)

    Med nachochips, serveras med guacamole & ris

  • 2. A. Helstekt marinerad svensk fläskytterfilé


    Portvinstuvade champinjoner,
 serveras med ugnsrostad potatis

  • 2. B. Stekt panerad stillahavsflundra

    Chili- & limemayo, serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL

    Vietnamesisk eller japansk

  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé med västkuströra

    Kokt potatis

  • Ört-& fetagratinerad kycklingfilé med basilikacreme

    Rödvinssky & stekt potatis

  • Veg: Ört-& fetagratinerad quornfilé med basilikacreme

    Rödvinssky & stekt potatis

  • Pasta: med fläskfilé, peppar & kantareller
  • Wok: Fläskfilé med sesam, chili & ingefära
  • Sallad: Räkor med örter, röd quinoa, citron

    Ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Grillad kycklingfilé med ugnsbakad potatis

    Champinjonsås

  • Korvstroganoff med ris
  • Panerad rödspätta med kokt potatis

    Remouladsås

  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • 1. Kycklingspett serveras med pommes

    Grönsaker och B-sås

  • 2. Stekt fiskflundra med kokt potatis

    Remouladsås

Universitetsklubben

  • Vegetarisk lasagne toppad med västerbottenost
  • Panerad spätta med örtaioli, kokt potatis

    Citron och gröna ärtor

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Kycklinglårfilé

    Ris, sesamkålsallad, chili, curry, kokos

  • Dagens grönt: Gnocchi

    Svamp, lök, linser, grönärtskräm

  • Stångs Wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Kräftsallad

    Pasta, pankokrisp, picklad lök, rostad morot, chilimajonnäs

  • Veckans dessert

    Lingon- och pepparkaksdessert

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    Bakade på kulturspannmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    Bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Monday, January 8