Lunch menu

Monday, 11 December

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- & tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Helstekt marinerad svensk fläskytterfilé

    Med portersås & äppelchutney, serveras med örtrostad potatis

  • 2. A. Kycklinggryta

    Med champinjoner, paprika, grädde, lök & vitlök, serveras med ris
eller kokt potatis

  • 2. B. Stekt panerad stillahavsflundra

    Med dansk remouladsås, serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé med västkuströra

    Kokt potatis

  • Pannbiff med potatismos

    Kantarellsås, lingon & pressgurka

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    Med rostade hasselnötter & ruccola

  • Pasta: med fläskfilé

    Bacon & strimlad pepparsalami

  • Wok: Kyckling med cocosmjölk & färsk grön chili
  • Sallad: Räkor med pasta, soltorkad tomat & lime
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Grillat kycklingspett med klyftpotatis och vitlökssås
  • Stekt fläsk med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
  • Panerad rödspätta med kokt potatis och remouladsås
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    Halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • 1. Panerad kycklinginnefilé (krispig)

    Med pommes och Bsås

  • 2. Stekt flundrafilé med kokt potatis

    Remouladsås

Universitetsklubben

  • Vegansk grönsakswok med sojastrimlor och tomatsås

    Serveras med coucous

  • Kycklingfilé i currysås med wokgrönsaker och ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Kycklinggryta

    Ris, kokos, chili, böngroddar, morot

  • Dagens grönt: Bakad torsk

    Svamp, kål, linser. vitlökskräm

  • Stångs wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Kräftsallad

    Quinoa, saffransblomkål, grönkål, morotscrudité, chilimajonnäs

  • Dessert

    Lingon- och pepparkaksdessert

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Monday, December 11