Lunch menu

Monday, 27 November

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- & tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. Lasagne

    Serveras med tomat-, lök- och ruccolasallad

  • 2. A. Kycklinggryta

    Med soltorkade tomater, 
oliver, chili, basilika, paprika
, vitlök, serveras med ris

  • 2. B. Stekt panerad kapkummelfilé med chili- & limemayo

    Serveras med kokt potatis och citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé

    Med dill- och romsås samt kokt potatis

  • Örtmarinerad kycklingfilé

    Med fetacreme, basilikasky och stekt kulpotatis

  • Veg: Falafel med pommes och vitlökssås
  • Pasta med fläskfilé, bacon och färska champinjoner
  • Kycklingwok med kokosmjölk och färsk röd chili
  • Räksallad med röd quinoa, ägghalva och dill
  • Grillen serverar:

    Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

  • Stekt panerad kummelfilé

    Med dill- och romsås samt kokt potatis

  • Örtmarinerad kycklingfilé

    Med fetacreme, basilikasky och stekt kulpotatis

  • Veg: Falafel med pommes och vitlökssås
  • Pasta med fläskfilé, bacon och färska champinjoner
  • Kycklingwok med kokosmjölk och färsk röd chili
  • Räksallad med röd quinoa, ägghalva och dill
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Bräserad högrev med kokt potatis och rödvinssås
  • Stekt fläskfilé med potatisgratäng bearnaisesås
  • Panerad rödspätta med kokt potatis och remouladsås
  • Dagens sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    Halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • 1. Lövstekt serveras med pommes och bearnaisesås
  • 2. Stekt fiskfilé flundra med kokt potatis

    Remouladsås

Universitetsklubben

  • Falafel med tomatsås toppad med fetaost

    Serveras med grönsaksbulgur

  • Kycklingfilé i chilisås, asiatiska grönsaker

    Serveras med basmatiris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Örtbakat kycklinglår

    Lökris, rotselleri, picklat lök, svampsås

  • Dagens grönt: Rostad blomkål

    Potatis- och västerbottenostkrokett, morotscrudité, smörsås

  • Stångs Wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Räksallad

    Rotfrukter, romansallad, picklad lök, ägg, pressgurka, dillmajonnäs

  • Veckans dessert

    Lingon- och pepparkaksdessert

Pegs & Tails

  • Öländska kroppkakor

    Serveras med skirat smör, rårörda lingon toppat med grädde samt persilja

  • Helstekt kotlettrad

    Serveras med grönsaksris och rosépepparsås

  • Fänkålsrisotto

    Med mozzarella, svartkål, smör och lite kärlek

  • Varmrökt lax

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås samt pressgurka

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Monday, November 27