Lunch menu

Thursday, 19 October

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- och löksallad samt tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. A. pulled pork eller falafel
med tillbehörsbuffé
  • 1. B. mustig ungersk gulaschsoppa

    toppad med creme fraiche, samt äppelpaj med vaniljsås

  • 2. A. baconlindad kycklingfilé i balsamicosås

    serveras med haricots verts & klyftpotatis

  • 2. B. stekt panerad kapkummelfilé

    med chili- & limemayo, serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: chicken tikka masala

    VEG: chenna masala

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor

    med sylt & grädde

  • Thaisoppa med strimlad kyckling

    samt pannkakor med sylt & grädde

  • Örtmarinerad rostbiff med potatisgratäng

    & basilikasås

  • Levergryta med bacon & kapris från Basunda Gård

    serveras med ris eller kokt potatis & lingon

  • Veg: Ärtsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
  • Veg: Thaisoppa samt pannkakor med sylt & grädde
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Sallad: Ost-& skinksallad med pasta & örter
  • Grillen serverar

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La Fontana special Angus burgare-buffé

    Angus burgare, krispy kycklingfilé, buffalo wings, lökringar, klyftpotatis, pommes m.m.

  • Dagens sallad: falafelbowl.
  • Dagens pizza: Caprese

    buffelmozzarella, körsbärstomater, oliver, balsamic cream, ruccola.

Universitetsklubben

  • Ärtbiffar smaksatta med mynta samt mangosalsa

    och stekt potatis

  • Fetaostfyllda färsbiffar med timjansås

    och stekt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Skaldjurs- och laxfylld flundra

    potatispuré, syrlig fänkålssallad, skaldjurssås

  • Dagens grönt: kåldolmar

    potatispuré, linser, svamp, gräddsås, lingon

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Räksallad

    pasta, torkade tomater, sallad, grönkål, picklad lök, pestokräm

  • Veckans dessert

    vit chokladmousse, hallonkompott, rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Hjortfärsbiffar

    Färs från hjort från Grebo serveras med kantarellsås, rårörda lingon & kokt potatis

  • Vitvinspocherad hälleflundra

    Serveras med brynt smör, raspad pepparrot, dillslungad potatis & räkor

  • Kantarellsoppa

    Serveras med parmesanchips, friterad jordärtskocka & potatiskrisp

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- & romsås, pressgurka & kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Med chili, vitlök & persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd (serveras från tisdag)

  • Caesarsallad

    Cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon & örtkrutonger toppad med parmesan

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Thursday, October 19