Lunch menu

Monday, 2 October

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och lök-sallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Lasagne

    serveras med tomat-, lök- och ruccolasallad

  • Vitlök- och chilibakad svensk fläskkarré

    
med gräddskysås och gele, serveras med ugnsrostad potatis

  • Stekt panerad stillahavsflundra

    serveras med tartarsås, kokt potatis och citron

  • Wokad biff

    med sojabönor och paprika

  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    wokad biff med sojabönor och paprika + friterad kyckling med curry- eller sötsur sås

  • Panengcurry-kyckling (stark)
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé

    serveras med remouladsås och kokt potatis

  • Pannbiff

    med kantarellsås, pressgurka, stekt potatis och lingon

  • Veg: Pasta

    med rostade hasselnötter, spenat och färska champinjoner i krämig ostsås

  • Fläskfilépasta

    med strimlad pepparsalami och färska champinjoner i krämig ostsås

  • Kycklingwok

    med färsk röd chili, sweet chili och ingefära

  • Räksallad

    med pasta, örter, citron och ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Biff teriyaki

    med färska grönsaker och ris

  • Kycklingschnitzel

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • Fläskfilégryta

    med färska grönsaker och ris

  • Dagens sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    med halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Biryani med kyckling köttbullar

    med friterad morot och potatis, serveras med blandsallad och tzatziki

  • Stekt panerad fisk med kokt potatis

    serveras med skagenröra

Universitetsklubben

  • Spiskummin doftande blomkålsbiffar

    med mangoyoghurt och grönsaks-couscous

  • Ugnsgratinerad kycklingfilé i dijonsenapssås

    serveras med jasminris

Stångs Mjärdevi

  • Kycklinglårfilé

    serveras med krämig potatissallad, tomater, bacon, parmesan och aioli

  • Falafel på Östgötsk gulärta

    serveras med tabouleh på quinoa, picklat grönt och vitlöksdressing

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Kräftsallad

    med örtquinoa, grönkål, picklad kål, tomat, kavringskrisp och Boxholms kryddostkräm

  • Veckans dessert

    vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Lammkorvsauté

    gryta på lammkorv med smak av äpple, spiskummin, chili och vitlök serveras med potatispuré

  • Pannbiff med soltorkad tomat

    serveras med rostad potatis och vitlökscreme

  • Pegs surdegspizza

    4 ostar, gul lök och persilja

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka samt kokt potatis

  • Caesarsallad

    cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Monday, October 2