Lunch menu

Friday, 29 September

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad svensk rostbiff

    serveras med rödvinsås, lättfrästa haricots verts, rostad lök och potatis

  • Pestobakad laxfilé

    serveras med lättfrästa haricots verts och potatisgratäng

  • Wokad kyckling

    med cashewnötter

  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    wokad kyckling med cashewnötter + friterad kyckling med curry- eller sötsur sås

  • Panengcurry-kyckling (stark)
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Hydrabadi chicken
  • Veg: Spicy mixed vegetables
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor och pommes eller stekt potatis

  • Gravad lax

    med dillstuvad potatis och hovmästarsås

  • Veg: Pasta

    med spenat, valnötter och gorgonzola

  • Pasta med strimlad biff i gorgonzolasås
  • Kycklingwok "Paneng"

    med röd curry och kokosmjölk

  • Räksallad

    med dill, ägghalva och röd quinoa

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special grillbuffé:

    entrecote, kycklingspett, bifteki och halloumi med klyftpotatis och pommes

  • Libanesiska mezor:

    hummus, paprikaröra och aubergineröra

  • Såser:

    vitlökssås, bearnaisesås, tzatziki och mildsås

  • Dagens sallad: Tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    med champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater och kronärtskocka

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Helstekt fläskytterfilé

    med rostad potatis och bearnaisesås

  • Hustets Lasagne Alforno

    med parmesanost

Universitetsklubben

  • Vegetariska vårrullar

    med kålsallad, soja och ris

  • Fläskschnitzel

    med kaprissmör, rödvinssås samt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Steamed cauliflower

    serveras med potatisgratäng, haricot verts, bacon och kryddsmör

  • Dagens grönt: Ångad blomkål

    serveras med linser, rostad potatis, picklad blomkål, dill och ostsås

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Räksallad

    med pasta, dillpesto, chiligurka, tomat, örter och aioli

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Lågtempererad flankstek

    serveras med stekt potatis, bbq-bearnaise och saffranspicklad lök

  • Fiskknyte

    foliebakad lax med rotselleri, morötter, fänkål, citron och smör serveras med potatis

  • Kantarellrisotto

    krämigt avorioris med kantareller och västerbottenost toppad med rårörda lingon

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad

    cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- & laktosfritt alternativ finns alltid.

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad & chai. Även kalla drycker.
Friday, September 29