Lunch menu

Friday, 15 September

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Stekt panerad fläskschnitzel med champinjonsås

    serveras med stekt potatis och gelé

  • Ungsgrillad laxfilé med västkustsås

    serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Pepper chicken
  • Veg: Matter palak
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    serveras med vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    serveras med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    serveras med bearnaise, rödvinssås, ärtor och pommes/stekt potatis

  • Kåldolmar

    med gräddsås, lingon och kokt potatis

  • Veg: Ostpanerad quornschnitzel

    med bearnaise, ärtor och pommes/stekt potatis

  • Pasta med rökt lax samt gräslök i vitvinssås
  • Entrecôtewok

    med bambuskott, strimlad lök och vitlök

  • Räksallad

    med fetaost, ägghalva, citron och Rhode Island

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special Grillbuffé:

    entrecoté, kycklingspett och halloumi med klyftpotatis och pommes

  • Såser:

    vitlökssås, bearnaisesås, tzatziki och mildsås

  • Dagens sallad: tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater och kronärtskocka

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Fläskfilé Oscar

    med stekt potatis, bearnaisesås och rödvinssås

  • Lasagne Alforno

    med parmesanost

Universitetsklubben

  • Kikärtsbiffar

    med yoghurtdressing och rostade morötter

  • Klassisk pannbiff

    med stekt lök, gräddsås, kaprissmör samt stekt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakade revben från Skänninge

    klyftpotatis, picklad lök och krämig kålsallad

  • Dagens grönt: Friterad risottokrokett

    grönsaksragu, fänkål och aioli

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Långbakad karré

    serveras med stekt potatis, creamed corn och picklad rödlök

  • Halv majskyckling

    serveras med rösti, waldorfsallad och rödvinssås

  • Veckans fisk: Färsk vitvinspocherad koljafilé
  • Veckans green: Surdegspizza

    tomatsås, mozzarella, chèvre, betor, honung, valnötter & ruccola

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    med caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Friday, September 15