Lunch menu

Monday, 11 September

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och lök-sallad, hummus och myntayoghurt.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing.

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Viltskavsgryta (hjort, älg, ren)

    med kantareller, enbär, timjan, grädde och soja, serveras med lingonsylt och ris eller kokt potatis

  • Äppelciderbräserad svensk fläskkarré
 med gräddskysås

    serveras med äppelmos
 och kokt potatis

  • Stekt panerad stillahavsflundra

    serveras med med dansk remouladsås, kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    serveras med vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    serveras med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad spättafilé med remouladsås

    samt kokt potatis

  • Köttbullar

    serveras med gräddsås, pressgurka, lingon, potatismos eller kokt potatis

  • Veg: Grönsaks- och halloumibiff

    serveras med potatismos samt lökbrynta haricot verts

  • Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Kycklingwok

    med curry, lime, mango och sweet chili

  • Räksallad

    med fetaost, matvete och basilika

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Kåldolmar

    med kokt potatis, löksås och lingonsylt

  • Kycklingspett

    med ugnsbakad potatis och vitlökssås

  • Panerad spättafilé

    med kokt potatis och remouladsås

  • Dagens sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Pannbiff

    med kokt potatis, brunsås, gröna ärtor och lingon

  • Fish n chips

    med pommes, remouladsås och wokade grönsaker

Universitetsklubben

  • Vegetariska vårrullar

    med kålsallad, soja och ris

  • Brässerad kycklinginnanlår med bacon och champinjoner

    serveras med ris

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad fläskkarré från Skänninge

    med potatispuré, grönkål, svamp och äpplesky

  • Dagens grönt: Gnocchi

    med linser, tomat, mandel och parmesan

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Persiljejärpar

    serveras med potatispuré, skogssvampssås och svartvinbärsgelé

  • Halv majskyckling

    serveras med rösti, waldorfsallad & rödvinssås

  • Veckans green: Surdegspizza

    tomatsås, mozzarella, chèvre, betor, honung, valnötter och ruccola

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    med caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Monday, September 11