Lunch menu

Monday, March 20

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl
    Ris, grillad kyckling, tomat & lök-sallad, hummus & myntayoghurt
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Medi Bowl med bulgur och falafel
    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki
  • Kycklingbowl med bulgur
    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)
    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast
  • Plocksallad
    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • stekt panerad fläskschnitzel
    med champinjonsås & gele, serveras med ugnsrostad potatis
  • moussaka med potatis
    serveras 
med ruccola-, lök- & tomatsallad
  • stekt panerad torskfilé
    med västkustsås (räkor, rom & crabfish), serveras med kokt potatis & citron
  • Indiskt: chettinadu chicken curry
    Veganskt: cabbage thoran
  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Nattbakad kotlett
    med tryffelaioli, BBQ-sås & vitlöksrostad kulpotatis
  • Stekt panerad kummelfilé
    med västkuströra & kokt potatis
  • Veg: Pastagratäng
    med spenat, kvibille ädel, rostade hasselnötter & ruccola
  • Pasta med kyckling
    soltorkad tomat & champinjoner i krämig ostsås
  • Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Räksallad
    med melon, matvete & örter
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Husets schnitzel med stekt potatis och bearnaisesås
  • Pulled pork med ris
  • Korvstroganoff med ris

Viktors bakficka

  • BBQ-glacerad svensk fläskkarré
    parmesangratinerad tomat, dragoncréme och rostad potatis

Pinoccio

  • Stekt panerad fisk
    med kokt potatis samt remouladsås
  • Schnitzel med stekt potatis samt bearnaisesås

Universitetsklubben

  • Vegetariska broccolibiffar
    med vitlökscrème och örtbulgur
  • Ugnsbakad kycklingklubba
    med paprika, ris och BBQ-sås

Stångs Mjärdevi

  • Pulled pork
    rostad potatis, picklad lök, krämig kålsallad
  • Dagens grönt: Krämigt matvete
    rödbetor, valnötter, getost från Löt
  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad
    potaissallad, rädisor, örtsallad, kavringkrisp, pepparrot- och dillkräm
  • Stångs klassiker: Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Chili con carne på östgötsk dovhjort
    Serveras med ört-crème fraiche & ris
  • Laxpudding
    Serveras med dillcream, skirat smör & citron
  • Veckans green: Svampstroganoff
    Serveras med svarta bönor & basmatiris
  • Varmrökt lax
    Serveras med en emulsion med dill & gräslök samt syrad lök
  • Jordärtkockssoppa
    med tryffel & baconkrisp
  • Tails Sallad
    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli
Monday, March 20