Lunch menu

Monday, 13 March

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl

    Ris, grillad kyckling, tomat & lök-sallad, hummus & myntayoghurt

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • helstekt fläskytterfilé (svenskt kött)

    med portersås & äppelchutney, serveras med örtrostad potatis

  • kycklinggryta

    med soltorkade tomater,
oliver, spenat, basilika & vitlök,
serveras med ris

  • stekt panerad kapkummelfilé

    med chili- & limemayo, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: chicken tikka masala

    Veganskt: chenna masala

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Pannbiff med potatismos, gräddsås

    rårörda lingon & inlagd gurka

  • Stekt panerad spättafilé

    med remouladsås & kokt potatis

  • Veg: Grönsakswok

    med curry & cocosmjölk samt basmatiris & cashewnötter

  • Pasta Carbonara
  • Kycklingwok med cocosmjölk & curry
  • Räksallad

    med ägghalva, citron & melon

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La Fontana speciell pastabuffé:

    Krämig biffpasta / Kycklingcurrypasta / Krämig fläskfilépasta

Viktors bakficka

  • Stekt kabanoss

    med räksallad på handskalade räkor, rostad lök och potatispuré

Pinoccio

  • kålpudding

    med kokt potatis samt gräddsås och lingon

  • Panerad fiskfilé

    med kokt potatis samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Ricotta och spenat cannelloni med smakrik tomatsås
  • Soltorkad tomat och kycklingsauté

    med örtsallad samt ris

Stångs Mjärdevi

  • Kycklinglår

    stekt ris, sesamgurka, shirashamajonnäs

  • Dagens grönt: Svamppasta

    parmesan, linser, lök, babyspenat, vittvin, grädde

  • Veckans sallad: Räksallad

    krutonger, bacon, romansallad, picklad lök, parmesan, vitlöksmajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Pytt i Bellman

    Gräddstuvad pytt i panna serveras med Kinda gurka, rödbetor och ägggula

  • Hemgjorda kåldolmar på Östgöta vilt

    serveras med kokt potatis, äppelcider gräddsås samt svartvinbärs gele

  • Veckans green: Svamp risotto

    Krämig, Tryffeldoftande svamprisotto med vitlökstekt broccoli och parmesan

  • Varmrökt lax

    Serveras med en emulsion med dill & gräslök samt syrad lök

  • Blomkålssoppa

    med parmesanchips & semibakade tomater

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Monday, March 13