Lunch menu

Friday, 10 March

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • fläskfilé black & white (pepparsås & bearnaise)

    serveras med stekt potatis

  • ugnsgrillad laxfilé

    med sås på äpple, gurka, dill, pepparrot, yoghurt & majonnäs, serveras med kokt potatis

  • Indiskt: chicken curry

    Veganskt: dal palak

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Isterband från Vaggeryd

    med persiljestuvad potatis & rödbetor

  • Veg: Pasta med kantareller

    lök, grädde & parmesan

  • Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Entrecôtewok med vitlök, chili & sesam
  • Kycklingsallad med parmesan, pasta & örter
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special grillbuffé:

    fläskfilé, kycklingspett och grillad entrecote med klyftpotatis & pommes

Viktors bakficka

  • Högrevschili med syrad lök

    gräddfil, lagrad ost och ångat ris

Pinoccio

  • Kycklingfilé med ädelostsås

    rostat potatis samt körsbärsmarmelad

  • husets Lasagne Alforno med parmesanost

Universitetsklubben

  • Sötpotatisbiff med srirachacreme

    samt stekta grönsaker

  • Plommonspäckad fläskkarré

    med gräddsås och rostade rotfrukter

Stångs Mjärdevi

  • Nattbakad fläskkarré från Skänninge

    rostad potatis, chili- och pankokrisp, rökig majskräm

  • Dagens grönt: Falafel

    bulgur, tomat, mynta, tortilla, vitlöksdressing

  • Veckans sallad: Kräft- och räksallad

    havreris, chilirostad morot, fänkål, kräm på Boxholms kryddost, kavringkrisp

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Kåldolmar på östgöta vilt

    Serveras med äppelcidergräddsås, kokt potatis & svartvinbärsgelé

  • Veckans fisk: Bouillabaisse

    Sydfransk fiskgryta med vitvin, saffran & räkor serveras med aioli samt vitlöksbröd

  • Grönsakslasagne med ost från Löt

    Serveras med en lök- & tomatsallad med chèvre

  • Varmrökt lax

    Serveras med en emulsion med dill & gräslök samt syrad lök

  • Blomkålssoppa

    med parmesanchips & semibakade tomater samt tagetes ört

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Friday, March 10