Lunch menu

Friday, 24 February

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • helstekt fläskfilé

    med 3-pepparsås, serveras med lättfrästa haricots verts & potatisgratäng

  • ugnsgrillad laxfilé

    med västkustsås (rom & räkor), serveras med lättfrästa haricots verts & kokt potatis

  • Indiskt: hyderabadi chicken curry

    Veganskt: green gram curry

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Ost-& baconfylld korv av Hjort från Åtvidaberg

    med senapsstuvad potatis, rostad lök & syrad kål

  • Veg: Ostpanerad quornschnitzel

    med ärtor, bearnaise, grilltomat & pommes/stekt potatis

  • Pasta med räkor & kräftstjärtar i vitvinssås
  • Kycklingwok med mango, sweet chili & grön kål
  • Räksallad med varmrökt lax, dill & citron
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special Högrevsburgare-buffé

    Brioche, lökringar, pommes, & chili cheese med såser

Viktors bakficka

  • Nattbakad högrev

    med knaprigt bacon, svamp, rödvinssås, kryddsmör samt potatispuré

Pinoccio

  • Kycklingfilé med klyftpotatis samt pepparsås
  • huset köttfärsspaghetti med parmesanost

Universitetsklubben

  • Vegetarisk schnitzel

    med kaprissmör, rödvinssås samt potatisgratäng

  • Örtbakad kotlettrad

    med rödvinssås, haricoverts samt potatisgratäng

Stångs Mjärdevi

  • Pankopanerat kycklinglår

    klyftpotatis, tomatsallad, limeaioli

  • Dagens grönt: Råraka

    rödlök, tångrom, dill, ärtskott, gräddfil

  • Veckans sallad: Räksallad

    pasta, dillpesto, picklad rödlök, morot, vitlöksmajonnäs

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Helstekt benfri kotlett

    Serveras med potatisgratäng & pepparsås smaksatt med Jack Daniel´s

  • Veckans fisk: Inkokt lax

    Serveras med dillmajonäs kokt potatis

  • Veckans green: Svamptoast med västerbottensost

    Serveras med liten blandsallad samt picklad rödlök

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslöks hollandaise samt syrad gurka

  • Soppa

    Crème vichyssoise serveras med vitlöksbröd

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Friday, February 24