Lunch menu

Monday, December 5

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl
    Ris, grillad kyckling, tomat&lök-sallad, hummus & myntayoghurt
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Kyckling-bowl
    Bulgur, grönkål, ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.
  • Räk- & nudelbowl
    Handskalade räkor, glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

Restaurang Chili & Lime

  • boeuf bourguignon
    fransk högrevsgryta med rött vin, bacon, champinjoner & syltlök serveras med ris eller kokt potatis
  • äppelciderbräserad svensk fläskkarré
    med gräddskysås & rönnbärsgele, serveras med ugnsrostade rotsakersaker
  • stekt panerad torskfilé
    med tartarsås, serveras med kokt potatis & citron
  • Indiskt: chicken tikka masala
    Veganskt: cabbage thoran
  • Poke Bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad färsk torskfilé
    med remouladsås samt kokt potatis
  • Grekisk färsbiff
    med fetacreme, rödvinssky & klyftpotatis
  • Veg: Pasta Quattro Fromagio med spenat & valnötter
  • Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Kycklingwok med färsk röd chili & cocosmjölk
  • Räksallad
    med fetaost, citron, ägghalva & dill
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Skånsk Kalops
    med kokt potatis och inlagda rödbetor
  • Chicken á la King med ris
  • Fish & chips med remouladsås

Viktors bakficka

  • Kabanoss med räksallad på handskalade räkor
    rostad lök, potatispuré och persilja

Pinoccio

  • Lövstek med pommes samt bearnaisesås
  • Panerad spätta
    med kokt potatis samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Röd currygryta med tofu och grönsaker
    serveras med ris
  • Paprikabakad kycklingklubba
    med barbecuesås samt creamed corn

Stångs Mjärdevi

  • Pulled chicken
    rostad potatis, babyspenat, picklad lök, chipotlemajonnäs
  • Dagens grönt: Gnocchi
    linser, svamp, svartkål, lök, aioli
  • Stångs klassiker: Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Veckans sallad: Varmrökt lax
    havreris, betor från Hermelins, getaost frön Löt, saltrostade fröer, honungsvinägrette

Pegs & Tails

  • Oxbringa
    Serveras med rotmos samt en grovkornig senapssås
  • Lasagne på oxe från Grenholm
    Toppad med lagrad ost
  • Veckans fisk serveras från tisdag
  • Veckans green: Chili sin carne
  • Höstsoppa
    Jordärtskockssoppa med västerbottenstimbal
  • Varmrökt lax
    Serveras med koktpotatis, gräslökshollandaise & pressgurka
Monday, December 5