Lunch menu

Monday, 5 December

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl

    Ris, grillad kyckling, tomat&lök-sallad, hummus & myntayoghurt

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Kyckling-bowl

    Bulgur, grönkål, ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk- & nudelbowl

    Handskalade räkor, glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

Restaurang Chili & Lime

  • boeuf bourguignon

    fransk högrevsgryta med rött vin, bacon, champinjoner & syltlök serveras med ris eller kokt potatis

  • äppelciderbräserad svensk fläskkarré

    med gräddskysås & rönnbärsgele, serveras med ugnsrostade rotsakersaker

  • stekt panerad torskfilé

    med tartarsås, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: chicken tikka masala

    Veganskt: cabbage thoran

  • Poke Bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad färsk torskfilé

    med remouladsås samt kokt potatis

  • Grekisk färsbiff

    med fetacreme, rödvinssky & klyftpotatis

  • Veg: Pasta Quattro Fromagio med spenat & valnötter
  • Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Kycklingwok med färsk röd chili & cocosmjölk
  • Räksallad

    med fetaost, citron, ägghalva & dill

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Skånsk Kalops

    med kokt potatis och inlagda rödbetor

  • Chicken á la King med ris
  • Fish & chips med remouladsås

Viktors bakficka

  • Kabanoss med räksallad på handskalade räkor

    rostad lök, potatispuré och persilja

Pinoccio

  • Lövstek med pommes samt bearnaisesås
  • Panerad spätta

    med kokt potatis samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Röd currygryta med tofu och grönsaker

    serveras med ris

  • Paprikabakad kycklingklubba

    med barbecuesås samt creamed corn

Stångs Mjärdevi

  • Pulled chicken

    rostad potatis, babyspenat, picklad lök, chipotlemajonnäs

  • Dagens grönt: Gnocchi

    linser, svamp, svartkål, lök, aioli

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Varmrökt lax

    havreris, betor från Hermelins, getaost frön Löt, saltrostade fröer, honungsvinägrette

Pegs & Tails

  • Oxbringa

    Serveras med rotmos samt en grovkornig senapssås

  • Lasagne på oxe från Grenholm

    Toppad med lagrad ost

  • Veckans fisk serveras från tisdag
  • Veckans green: Chili sin carne
  • Höstsoppa

    Jordärtskockssoppa med västerbottenstimbal

  • Varmrökt lax

    Serveras med koktpotatis, gräslökshollandaise & pressgurka

Monday, December 5