Lunch menu

Monday, 25 April

Brödernas kök

  • Shawarma Bowl – Ris, grillad kyckling

    tomat&lök-sallad, hummus & myntayoghurt.

  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg

    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.

  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling

    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.

  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur

    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado, paprika

    sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad

    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.

  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål

    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.

  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella

    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing.

  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)

    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.

  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling

    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. lasagne, serveras med tomat-, lök- & ruccolasallad
  • 2. A. pankopanerad kycklingfilé med kantarellsås

    serveras med ugnsrostad potatis

  • 2. B. stekt panerad gösfilé med tartarsås

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: chicken kurma (L, cashew-nötter)

    VEGAN: mixed beans masala

  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé!
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt pankopanerad spättafilè med remouladsås

    & kokt potatis

  • Basilika-& västerbottenostgratinerad kycklingfilé

    med rödvinssås, stekt potatis & chilicreme

  • Veg: Basilika- & västerbottenostgratinerade kikärtsbiff

    med rödvinssås, stekt potatis & chili creme

  • Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik

La Fontana

  • Biff Stroganoff med svamp och ris.
  • Thai kyckling med röd curry, chili paprika & kokosmjölk

    och ris.

  • Stekt ryggbiff med stekt potatis och bearnaisesås.

Viktors bakficka

  • Bakfickans pasta bolognese med färskriven parmesan

    och ruccola

Pinoccio

  • 1-Pyttipanna med stek ägg och rödbetor
  • 2-Panerad spätta med kokt potatis samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Indisk currygryta med pumpa, bönor och kokos

    serveras med persiljeris

  • Bräserat kycklinginnanlår i soltorkadtomat

    och citronsås med örtsallad samt ris

Stångs Mjärdevi

  • Stekt kycklinglår, potatispuré, sotad morot, babyspenat

    pepparsås

  • Kikärtscurry, ris, blomkål, gurka- och myntayoughurt
  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Krämig fiskgryta, potatis, fänkål, vårlöksmajonnäs
  • Varmrökt lax, glasnudlar, sesampicklad rödkål

    kimchimajonnäs

  • Dessert – kökets val
Monday, April 25