Lunch menu

Monday, 7 February

Brödernas kök

  • Shawarma Bowl – Ris, grillad kyckling

    tomat&lök-sallad, hummus & myntayoghurt.

  • Lax Bowl – Quinoa, gravad lax, kokt ägg

    ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm.

  • Brödernas Caesar – Bulgur, grillad kyckling

    riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing.

  • Chèvre Bowl – Chèvre, rostad rödbeta, bulgur

    rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl – Quinoa, mango, avokado

    paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo.

  • Medi Bowl – Bulgur, falafel, hummus, lök&tomatsallad

    ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki.

  • Kyckling Bowl – Grillad kyckling, bulgur, grönkål

    ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett.

  • Medelhavssallad – Pasta, serranoskinka, mozzarella

    körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk&Nudel Bowl – Handskalade räkor (MSC-märkta)

    glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing.

  • Grilltallrik (Varm rätt) – Grillad kyckling

    varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast.

Restaurang Chili & Lime

  • 1. skomakarlåda

    svensk fläskytterfilé med rödvinssås, bacon, inlagd gurka & potatismos

  • 2. A. moussaka med potatis

    serveras med
ruccola- & tomatsallad

  • 2. B. stekt panerad gösfilé med dill-majonnäs

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. INDISK: chicken korma

    VEGAN: dal tadka

  • 4. POKE BOWL - yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • 5. asiatisk lunchbuffé
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL: kycklingspett med wokade grönsaker

    & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt pankopanerad torskfilé med remouladsås

    & kokt potatis

  • Kycklinggryta "Flygande Jakob" med bacon

    banan, jordnötter & ris

  • Veg: Tortellinigratäng med kvibille ädel

    hackade hasselnötter & spenat

  • Pasta: Tortellinigratäng med strimlad rökt skinka

    & kvibille ädel

  • Wok: Fläskfilé med grön curry & cocosmjölk
  • Grill: Hamburgare, Greenburgare & kebabtallrik

La Fontana

  • Ancho Beef långkokt nötkött i en rik sås av ancho chili

    rödvin och böner med tomatillo & herbs salsa.

  • Chili con carne med ris

    och mild pico de gallo salsa.

  • Pulled pork (fläskkött) med tortillabröd

    och hot mango & chili salsa.

YATAI by ShinNori

Pinoccio

  • 1-Pyttipanna med stek ägg och rödbetor
  • 2-Pinocchios Lasagne Alforno med parmzanost

Universitetsklubben

  • Spiskummin doftande blomkålsbiffar med mangoyoghurt

    och grönsaks-couscous

  • Citrus & Salvia stekt kotlettrad, ugnsbakade morötter

    och potatis med äppelsky

Stångs Mjärdevi

  • Kycklinglårfilé från Östergötland, ångade rotfrukter

    svamp, sidfläsk, äpplegräddsås

  • Wallenbergare, potatispuré, lingon, ärter, skirat smör
  • Fiskgryta, potatis, lax, räkor, krutonger

    vittvin, aioli

  • Bakade betor, krämigt havreris, picklad gulbeta

    ruccola, rawmesan

  • Betor, havreris, rostade valnötter

    getostkräm från löt

  • Dessert – chokladkräm, rostade nötter
Monday, February 7