Lunch menu

Friday, 28 February

Brödernas kök

  • Sallad: Grillad lax med quinoa, stekt kål

    broccoli, tomatsallad och naturell yoghurt

Collegium Restaurang & Konferens

  • Sallad: Bouillabaisse- Sydfransk fiskgryta

    med fänkål och saffran samt aioli

  • Gård: Husets baconburgare med bröd

    dressing och saltgurka samt klyftpotatis

  • Äng: Kreolsk grönsaksjambalaya

    med chilimajonnäs och dressad sallad

  • Pasta: Linguine med lufttorkad skinka, tomat

    och oliver samt fetaostcreme

Restaurang Chili & Lime

  • Mixed grill (fläsknoisette, chorizo & kycklingfilé)

    med chili-bearnaisesås, serveras med potatisgratäng

  • Ugnsgrillad färsk laxfilé med sås på äpple

    pepparrot, gurka & dill, serveras med kokt potatis

  • Indisk: butter chicken
  • Vegan: cabbage thoran
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg 1: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg 2: wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle & jordnötssås

  • Veg 3: samosa-knyten med lättwokade

    grönsaker & currysås

  • Grill: kycklingspett, med klyftpotatis

    eller wokade grönsaker, ris & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Grillspett "Souvlaki" av fläskfilé med

    tzatziki, klyftpotatis & grekisk sallad

  • Köttfärspaj med tomat-& löksallad samt chilicreme
  • Veg: Kantarell-& grönsakspaj med tomat-

    & löksallad samt chilicreme

  • Wok: Kyckling med cocosmjölk & green curry
  • Pasta: med räkor & gräslök

    i vitvinssås

  • Grill: Hamburgare, Green burgare

    & kebabtallrik

Restaurang Matkultur

  • Viltköttbullar med äppelgräddssås potatispure

    pressgurka och lingon

  • Veckans kött: Brässerad griskind med stompad

    potatis och syrad löksallad

  • Veckans under ytan: Fiskgryta med torsk sej

    och musslor samt spenataioli

  • Veckans vegetariska: Bakade rotfrukter

    med belugalinser och hummus samt ruccolapesto

La Fontana

  • SPECIALBUFFÉ:

    Falafelbuffé med vitlökssås

  • Fish and chips
  • Smörstekt ryggbiff med harissasås och klyftpotatis

Scandic Väst

  • Grillad fläskfilé serveras med rödvinssås
  • Fisk & skaldjursgryta serveras med saffran aioli
  • Västerbottenpaj serveras med rödlök

    & smetana

P2 Restaurang & Catering

  • Schnitzel med rödvinssås

    och gröna ärtor

  • Mungbönbiff med ört- och vitlöksrostade

    morötter samt parmesancreme

  • Lammstek med rostad potatis

    och fetaost samt timjansky

  • Varmrökt lax med kall dill- och romsås

    samt kokt potatis

  • Räksallad med ägg

    och syltad rödlök

  • Kycklingsallad med knaperstekt bacon

    och färskriven parmesan

YATAI by ShinNori

HG PopUp

Viktors bakficka

  • Ångad torsk, ägg- & persiljesås

    stekt småpotatis

  • Köttmacka, pepparrot, senaps crème, äggula

    mandelpotatis chips

  • Beyondburger/Entrecotekappa/Bringa/Högrev

    silverlök, aioli, inlagd gurka, svensk gårdscheddar, pommes, brioche

  • Vegetarisk: Nudelbowl, sriracha marinerad

    tempeh, picklad rödkål

Pinoccio

  • Grillspett med tzatziki

    och stektt potatis

  • Stekt kolj filé serveras med skaldjur

    och citron smör

Friday, February 28