På Linköping Science Park älskar vi att ta emot PRAOs. Att få unga ögon på vår verksamhet och de bolag, forskare och organisationer vi samarbetar med är väldigt värdefullt och ofta väldigt roligt. Den här veckan har vi haft förmånen att ha Anna Fryklund hos oss, läs hennes kloka reflektion från veckan här:

“Jag heter Anna och jag går på Berzeliusskolan i 8S. Under vecka 11 har jag haft prao på Linköping Science Park. Alla som arbetade när jag hade prao var jätte välkomnande och vänliga, jag är väldigt tacksam. Stämningen på arbetsplatsen var jättebra, alla var trevliga och roliga. Det var inte en enda tråkig konversation på plats. De svarade även på alla frågor jag hade, jag känner mig mycket säkrare om framtiden än jag gjorde innan vecka 11. 

På Linköping Science Park har jag varit med på möten och fått uppgifter. Dessa möten var intressanta, jag fick veta mer om hur det var när det gällde bland annat internationella studenter, startupföretag och även hur det är att locka arbetstagare. Jag följde Anna Broeders lite extra under början av veckan. Hon lärde mig bl.a om vad Linköping Science Park gör. Anna var jättetrevlig och hjälpsam.

Jag fick även arbeta med uppgifter som jag hade fått av de som arbetar med kommunikation. Jag sorterade olika artiklar in i kategorier, programmerade, intervjuade andra anställda och lade ut intervjuerna på webbsidan. På fredagen följde jag med till Ebbepark då Draknästet tog plats, det var roligt att höra de olika idéerna och se hur företagen framställer idéerna. Draknästet är ett event där olika företag pitchar idéer till representanter från ett grupp bolag, efter att de har pitchat tackar representanterna antingen ja eller nej till att investera pengar/tid. 

Jag har lärt mig massor av saker som jag nämnde förut, speciellt om de olika sorters arbetskrafter som behövs till företag och hur det är när startupföretag övergår till att bli scaleupföretag.  Något mer som jag har lärt mig är hur viktigt det är att ha en bra stämning på arbetet, då känns jobbet inte som ett elände utan en plats där arbetet balanseras med att ha roligt och umgås.”

– Anna Fryklund

 

Är du intresserad av att ha prao eller praktik hos oss på Linköping Science Park? Kontakta Anna Broeders.