Vilken gårdag! Igår hade vi förmånen att ha Sara Wimmercranz, från BackingMinds, som gäst för att berätta om hennes erfarenheter som investerare och hennes väg till att bli en av Sveriges mäktigaste techinvesterare.

Samtalet leddes av moderator Lena Miranda och ämnen som diskuterades var hur man börjar investera i bolag, skillnader mellan män och kvinnor inom investeringar, personlig ekonomi, vad som krävs för att fler kvinnor ska börja investera och vikten av att vara ett team – både på jobbet och i hemmet.

Visste du exempelvis att endast 30% kvinnliga entreprenörer får ta del av 0,5% av riskkapitalet, och att män dör med 6 miljoner mer i fickan än kvinnor?

Vi fick även höra kloka tankar och reflektioner från Zoé, Carolina och Ida, medlemmar ur Börsgruppen vid LiU.

Ett stort tack till Sara Wimmercranz för att ha delat med sig av sin kunskap och inspiration, samt till BörsgruppenLEAD (Business Incubator) och Östsvenska Handelskammaren för ett bra samarbete och deltagande.


Vem är Sara?

Sara Wimmercranz är den digitala stjärnan som har gjort karriär på att driva förändring, oavsett om det gäller bättre kundupplevelser online eller att ge alla entreprenörer samma möjligheter till kapital. Hon är investerare, entreprenör, styrelsemedlem och advisor med lång erfarenhet av e-handel och digitalisering. Sara Wimmercranz har grundat Footway, idag Nordens största digitala skohandlare, och driver nu riskkapitalbolaget BackingMinds som investerar i techbolag som den traditionella riskkapitalbranschen missar. Aktuell som investerare i Draknästet på TV.