Exjobbsmässan för studenter på jakt efter spännande examensarbeten och företag som söker framtida talanger är en viktig händelse varje år. Den arrangeras av Lintek, Norrköping Science Park och Linköpings Science Park under två dagar, först på Trappan i Norrköping och sedan på Goto 10 i Linköping. Häromveckan var det dags igen och vi passade på att fråga några besökare och utställare i Linköping om vad de tyckte!

 

Micke Truong, Civ.ing i maskinteknik, femte året
Micke var imponerad av årets exjobbsmässa och upplevde att utställarna var mycket öppna och att han blev inspirerad av att möta så många företag. Han tyckte att många av de exjobb som presenterades var relevanta för hans utbildning, även om det fanns en tydlig övervikt av IT-relaterade positioner. Micke  som var mer intresserad av produktutveckling lyckades ändå hitta ett företag som matchade hans intressen.

En viktig punkt som Micke framhöll var att företagen var öppna för att diskutera studenternas egna arbete och idéer, oavsett om studenterna var intressanta för företaget eller inte.

– Mässan kan gärna utökas för att rymma ännu fler företag och studenter, föreslog han.

Cajsa Hjortzberg och Stephanie Dahl, Sectra
Cajsa och Stephanie var mycket nöjda med årets exjobbsmässa. De upplevde att det fanns massor av spännande kandidater att prata med och betonade var att de var mer intresserade av att hitta kandidater med rätt attityd och förmåga snarare än med en specifik utbildningsbakgrund. De såg fram emot att delta igen nästa år igen.

– Att mässan är så nischad gör  alla besökare och företag är hundra procent relevanta för våra syften!

Charlotte Axelsson, Sick
Charlotte tyckte mässan var fantastisk och var imponerad av möjligheten att träffa så många nyfikna och engagerade studenter. Charlotte och hennes kollegor hade möjlighet att inte bara berätta om sina exjobbsmöjligheter utan också att skapa intresse för sina produkter och företagskultur.

– Vi ser tiden vi investerar i mässan som väl använd, även om det kan bli lite många intryck med tanke på det stora antalet besökare.