Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Nätverksträff med Combitech om Private Networks- IoT World

  • 29 September, 00:00
  • Spektrum, Ebbepark
Sign up is closed

När: 29 sep kl 08-11

Var: Spectrum, Ebbepark, det finns även möjlighet att delta digitalt

Den ökade digitaliseringen ställer ökade krav på tillförlitliga nätverk och kommunikationsvägar. Nu bjuder IoT World och Combitech in till en spännande nätverksträff för att diskutera en möjlig lösning- Private Networks.

Varför Private Networks?

Möjligheterna med ett privat nätverk är många! Istället för att förlita på en annan leverantör kan du med en egen basstation skapa ett eget nätverk för ett begränsat område. Till exempel en fabrik, flygplats eller ett lager. I ditt nätverk är det du som styr vilken data och kommunikation som har högst prioritet, du har en betydligt mer stabil uppkoppling och du har tillgång till hela nätverkets kapacitet. Det underlättar och gör det säkrare för autonoma fordon att röra sig inom ditt område.

Privata nätverk är även en bra lösning där mobilteckning inte finns, såsom i skog eller i gruvor.

För vem?

Private Networks (privata nätverk) är intressanta för många olika typer av platser och verksamheter till exempel industrier, hamnar och sjukhus. Den här träffen är dels för dig som vill undersöka nyttan i ett privat nätverk för din verksamhet men också för bolag som utvecklar produkter anpassade för privata nätverk och vill kunna genomföra test.

———————-

Agenda

08.00 – 08.30 Frukost och mingel

08.30 Private network inledning, vad är det och vad är vad?

09.30 15 min rast

09.45-11.00 Diskussion om projektförslag

Inför evenemanget, fundera gärna kring frågan: Om man tillhandahåller ett privat 5g nätverk i Mjärdevi, är det intressant och vad skulle ni kunna göra med det i er organisation?