Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Open Lab Day med Actia

  • 20 October, 00:00
  • RISE, Spektrum plan 6, Fridtunagatan 41, Linköping
Sign up is closed

IoT World i samarbete med RISE och Actia inbjuder till höstens första Open Lab Day! Fokus den här gången blir att visa hur man med en flexibel och kraftfull gateway med öppen arkitektur kan göra hela eller delar av sin databehandling redan i mätsystemet. Att minimera mängden data som behöver skickas till/från ett IoT-system minskar energiförbrukningen och ger möjlighet till mycket snabbare respons på yttre händelser. Förutom de kostnadsbesparingar som är möjliga visar också forskning att man kan minska energiförbrukningen med så mycket som 30-50% genom att använda så kallad ”edge processing”. För att det ska fungera i praktiken måste mjukvaran kunna uppdateras på distans med så kallad ”FOTA” (Firmware-Over-The-Air). Experter från Actias eget utvecklingsteam demonstrerar och handleder en workshop där vi får chans att själva prova på systemet. Hoppas vi ses!

Notera: Max tio platser = först till kvarn!

 

Vad är Open Lab Day?

”Open Lab Day” är ett koncept för där vi bjuder in medlemmar i IoT World att dyka ner i olika IoT-problem, ofta med hjälp av experter från leverantörer. Formatet är en workshop med chans att själv få prova på. Förkunskaper krävs inte, det räcker att vara nyfiken. Inga frågor är för dumma att ställas vid de här tillfällena.