Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Ny lagstiftning för livsmedelsproducenter

 • 27 March, 12:00-13:00
 • Digital Mötesplats, Teams
Sign up is closed

NY LAGSTIFTNING FÖR LIVSMEDELSPRODUCENTER I ÅR

Cyberly och Teknikföretagen bjuder på en introduktion till ny lagstiftning som ställer krav på säkerhet i nätverk och informationssystem – NIS 2 och Cybersäkerhetsakten (CRA) som ska implementeras detta år. Konsekvenserna för den som inte känner till, och följer reglerna, kan bli stora. Bötesbelopp i likhet med de vi numera känner igen från GDPR-sammanhang kan påföras, liksom personligt ansvar för företagsledning. I den nya lagstiftningen omfattas även hela livsmedelskedjan. Nyligen landade förslaget till hur NIS2 ska genomföras i svensk lag på regeringens bord och enligt den ska den nya lagen börja gälla från årsskiftet.Vi som arrangerar det hela är de tre plattformarna Cyberly, SmartAgri och Agtech Sweden.

My Bergdahl, näringspolitisk expert med ansvar för standardisering och digital handel på Teknikföretagen berättar hur man förbereda sig och vilka som berörs av det nya direktivet samt vad det innebär för dem. Joanna Sjölander, Klusterledare för Östgötska nätverket Cyberly, beskriver hur vi tillsammans stärker vår digitala resiliens och bidra till Sveriges konkurrenskraft och hållbarhet som samhälle.

Evenemanget vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Viktigt att du anmäler dig senast 26 mars via www.gronamoten.se. Länk och information sänds ut på förmiddagen samma dag som evenemanget är till den mailadress du anger vid anmälan. Varmt välkommen!

Under våren 2024 arrangeras en serie digitala lunchseminarier som består av 5 delar med korta föreläsningar följt av diskussioner. Var med redan från början.

15 februari – Cybersäkerhet – varför är det en ödesfråga?
28 februari – Cyberrisker – vad kan drabba mig som lantbrukare?
12 mars – Grundläggande cyberhygien – var börjar jag?
27 mars – Ny lagstiftning för livsmedelsproducenter
18 april – Hårdvara och mjukvara – hur skyddar vi oss mot stöld och sabotage?

Program

 • 12:00

  Välkommen!

  Arrangörer från SmartAgri, Cyberly, Agtech Sweden och Madeleine Vendel, Agroväst Gröna Möten, hälsar välkomna.

 • 12:05

  Ny lagstiftning

  My Bergdahl, näringspolitisk expert med ansvar för standardisering och digital handel på Teknikföretagen berättar hur man förbereda sig och vilka som berörs av det nya direktivet samt vad det innebär för dem.

 • 12:25

  Stärk din digitala resiliens

  Joanna Sjölander, Klusterledare för Östgötska nätverket Cyberly, beskriver hur vi tillsammans stärker vår digitala resiliens och bidra till Sveriges konkurrenskraft och hållbarhet som samhälle.

 • 12:45

  Tid för frågor och diskussion

 • 13:00

  Avslut