Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Musikhjälpen 2022 – delta i Minecraft

  • 12-18 December

Välkommen till Musikhjälpen 2022

I ett samarbete mellan Visual Sweden, Microsoft, Mojang och Around the Corner kan Musikhjälpen 2022 i Göteborg upplevas i Minecraft. Detta varhelst man befinner sig i landet. Förutom att följa sändningen och gå runt i miljön kan man samtala med andra och även skänka pengar till Radiohjälpens insamling. Dessutom finns möjligheten att gå in i glasburen. Ljudet i miljön är spatialt, vilket innebär att man bara hör de som är närmast – precis som i verkligheten. Till och med vädret är anpassat till verkligheten för stunden, liksom dags- och nattljus.

Läs pressmeddelandet här!

Vi har förstås en insamling i Minecraft, skapad av Theo, 8 år. Du hittar den här!

För att donera pengar inne i Minecraft skriver du bara ”/swish mobilnummer belopp” i chatten, till exempel: /swish 0708123456 100 för att skänka 100kr. Du bekräftar sen i din swish app som vanligt.

För att kunna se livestreamen och prata med andra spelare inne i världen så behöver du installera två tilläggsprogram (mods) till Minecraft. Detta gör du enklast med ett program som heter Curseforge, instruktioner för det hittar du här: Mod instruktioner Svenska

Det finns även instruktioner på Engelska: Mod instructions English

Du hittar aktuella plattformar och priser för Minecraft här!

Om du redan är van att använda Curseforge så heter modpacken ”Musikhjälpen 2022 Pack” (sök bara på musik, Curseforge hanterar inte bokstaven Ä)

Adressen till servern är: mh.aroundthecorner.se

Inställningar för Simple Voice Mod öppnar du med V och inställningarna för SVT Cinema hittar du om du trycker på R