Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Mjärdevistafetten 2021

  • 15 September, 00:00

Här finns resultatet från årets lopp! Grattis till alla vinnare och tack till sponsorer och deltagare för ett fantastiskt event

Spurtresultat 2021

Inom kort kommer här bilder från eventet  

Nu är det dags igen, den 15e september sker den stora motionsfesten för 26:e året i rad. Linköpings största och äldsta stafettlopp. Stora som små är välkomna att delta i denna höjdpunkt. Det finns inga krav på kopplingar till Mjärdevi eller Linköping Science Park, alla är välkomna.

För vilka?

Här kan alla vara med vare sig man är elitlöpare, vill springa i motionsklassen eller föredrar att ta en promenad. Det här är en riktig idrottstävling som är öppen för alla. Enda kraven är att man bildat ett lag om fyra olika personer och att man väljer vilken klass laget ska ställa upp i!

Priser

Genom att delta på Mjärdevistafetten har du chans att vinna fina priser! Självklart får de bästa lagen i tidstagningsklassen en pokal och medalj.

Anmälan, klasser och avgift

I anmälningssystemet finns information om klasser och deltagaravgift

Banans sträckning

Gestalta de globala hållbarhetsmålen för fina priser

Temat för stafetten är FNs globala mål för hållbar utveckling. Stafettens sponsorer har valt ut var sitt globalt hållbarhetsmål. Det lag som under loppet bäst gestaltar ett visst mål vinner fina priser från våra sponsorer. Läs här nedanför om vilket mål respektive partner har valt och vad ditt lag kan vinna. Exakt hur gestaltningen ser ut är upp till er. Löparspåret brukar vara fyllt av kreativa dräkter och underhållande skapelser blandat med löpartights.

FNs globala mål är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Genom Globala målen för hållbar utveckling kan det här bli verklighet. Läs mer om de globala målen på globalamalen.se.

Hållbar energi för alla (globala hållbarhetsmålet nr 7).
Det lag som bäst gestaltar detta mål vinner varsin t/r flygbiljett med KLM från Linköping till valfri destination i Europa.
KLM gjorde sin första kommersiella flygning på hållbart biobränsle redan 2011 och har sedan dess haft en tydlig strategi för ett ökat användande av SAF (Sustainable Aviation Fuel).

 

 

Jämställdhet (Globala hållbarhetsmålet nr 5)
Det lag som bäst gestaltar detta mål vinner varsin exklusiv reseryggsäck (värde ca 1 000 kr/st) samt inträde i vår business lounge vid resa under 2021/2022.
Linköping city airport är ett starkt team präglat av mångfald. Internationella affärer leder till utveckling i de länder som svenska företag etablerar sig i.

 

 

Ekosystem och biologisk mångfald (globala hållbarhetsmålet nr 15)
Det lag som bäst gestaltar detta mål vinner 1500 kr/ person i fondandelar i fonden Swedbank Robur Global Impact.

God Hälsa och välbefinnande (globala hållbarhetsmålet nr 3) Det lag som bäst gestaltar det målet vinner en startplats för ett lag i Motionsrace Hållbarhetsutmaning som startar den 20 september.

 

Victoria Park
Vinnarna av Victoria Parks spurtpris erhåller var sitt presentkort på inredningsprodukter för 1000 kronor

 


Intersport lottar ut presentkort bland alla deltagare. 

 

 

Information om sponsorer och priser uppdateras löpande. 

Corona-information

Stafetten kommer att genomföras på ett smittsäkert sätt i enlighet med rådande rekomendationer från myndigheterna. För deltagarna innebär det bland annat att:

  • Endast fullt friska deltager utan symptom tillåts delta
  • Håll avstånd till varandra
  • Matserveringen genomförs i särskild ordning.
  • Vi genomför ett antal justeringar i upplägget för att minska risken för smittspridning. Bla kommer stafettpinnar inte användas i år.