Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Mjärdevistafetten 2022

  • 8 September, 00:00

Tävlingen är avgjord

Årets resultat hittas här! Tack till alla deltagare, sponsorer samt alla som kom och hejade! Vilken löparfest det blev!

Spurtresultat2022

Sträckresultat2022


Nu är det dags igen, den 8 september sker den stora motionsfesten för 27:e året i rad. Linköpings största och äldsta stafettlopp. Stora som små är välkomna att delta i denna höjdpunkt. Det finns inga krav på kopplingar till Mjärdevi eller Linköping Science Park, alla är välkomna!

För vem?

Här kan alla vara med vare sig man är elitlöpare, vill springa i motionsklassen eller föredrar att ta en promenad. Det här är en riktig idrottstävling som är öppen för alla. Enda kraven är att man bildat ett lag om fyra olika personer och att man väljer vilken klass laget ska ställa upp i!

Priser

Genom att delta i Mjärdevistafetten har du chans att vinna fina priser! Självklart får de bästa lagen i tidstagningsklasserna både en pokal och medaljer.

Anmälan, klasser och avgift

Se anmälningsknappen till höger

Banans sträckning

Gestalta de globala hållbarhetsmålen och vinn fina priser

 

Temat för stafetten är FN:s globala mål för hållbar utveckling. Stafettens partners har valt ut var sitt globalt hållbarhetsmål. Det lag som under loppet bäst gestaltar ett visst mål vinner fina priser från våra partners. Man kan även välja att gestalta färgen för ett specifikt globalt hållbarhetsmål. Ange gärna redan vid anmälan vilket mål eller färg ni vill gestalta.

Läs här nedanför om vilket mål respektive partner har valt och vad ditt lag kan vinna. Exakt hur gestaltningen ser ut är upp till er. Löparspåret brukar vara fyllt av kreativa dräkter och underhållande skapelser blandat med löpartights.

FN:s globala mål är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030:

  • Att avskaffa extrem fattigdom.
  • Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen.
  • Att främja fred och rättvisa.
  • Att lösa klimatkrisen.

Genom de globala målen för hållbar utveckling kan det här bli verklighet. Läs mer om de globala målen på globalamalen.se.

Hållbar energi för alla (Globala hållbarhetsmålet nr 7)

Det lag som bäst gestaltar detta mål eller färg vinner varsin t/r flygbiljett med KLM från Linköping till valfri destination i Europa.
KLM gjorde sin första kommersiella flygning på hållbart biobränsle redan 2011 och har sedan dess haft en tydlig strategi för ett ökat användande av SAF (Sustainable Aviation Fuel).

 

 

Jämställdhet (Globala hållbarhetsmålet nr 5)

Det lag som bäst gestaltar detta mål eller färg vinner varsin exklusiv reseryggsäck (värde ca 1 000 kr/st) samt inträde i Business lounge by Lexus vid resa under ett år.
Linköping city airport är ett starkt team präglat av mångfald. Internationella affärer leder till utveckling i de länder som svenska företag etablerar sig i.

 

 

Ingen hunger (Globala hållbarhetsmålet nr 2)

Det lag som bäst gestaltar detta mål eller färg vinner 4 st. lunchhäften á 10 biljetter på Stångs Mjärdevi (dvs. totalt 40 lunchbiljetter till vinnarna av detta mål).

God hälsa och välbefinnande (Globala hållbarhetsmålet nr 3)

Det lag som bäst gestaltar detta mål eller färg vinner gratis uppstart med PT för hela laget i 1,5 timme samt fri träning på Korpen Collegium till den 30 juni 2023.

 

God utbildning (Globala hållbarhetsmålet nr 4)

Fitsurance erbjuder en kort och effektiv hälsokontroll på plats för deltagare på Mjärdevistafetten. Mer information och hur du anmäler dig till hälsokontrollen hittar du här.

Fitsurance kommer att vara på plats på Mjärdevistafetten med ett professionellt team och vi ser fram emot att träffa dig! Har du frågor eller funderingar, kan du kontakta Fitsurance hälsocoach saskia@fitsurance.se.

Det lag som bäst gestaltar detta mål eller färg vinner en timmes masterclass-session med en elitlöparcoach.


Vinnarna av Victoriahems spurtpris i dam- och herrklassen erhåller var sitt presentkort på inredningsprodukter för 1000 kronor.


Intersport lottar ut presentkort bland alla deltagare.

Releasy

Information om sponsorer och priser uppdateras löpande. 

 

Önskar ert företag bli samarbetspartner till Mjärdevistafetten 2022? Än finns platser kvar, se mer info nedan.

Mjärdevistafetten partnerinfo 2022

 

Corona-information

Stafetten kommer att genomföras på ett smittsäkert sätt i enlighet med rådande rekomendationer från myndigheterna. För deltagarna innebär det bland annat att:

  • Endast fullt friska deltagare utan symptom tillåts delta
  • Håll avstånd till varandra
  • Matserveringen genomförs i särskild ordning.
  • Vi genomför ett antal justeringar i upplägget för att minska risken för smittspridning. Stafettpinnar används inte.