Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

MindRoad Frukostseminarium

  • 6 November, 00:00

Free Viewpoint Video from Depth Maps using GPU Computing

Fler och fler elektroniska produkter utrustas numera inte bara med videokameror, utan också med djupsensorer i allt från självkörande fordon till kvalitetskontroll inom industriell produktion. I

seminariet visas fördelarna med att kombinera video och djup i en högkvalitativ ”Depth-Image- Based-Renderer”. Applikationen visar en kombinerad video och djup-ström i realtid från en fritt valbar kameraposition, en så kallad ”Free-Viewpoint-Video”. Implementationen är gjord med GPU- programmering och visar prestandavinsterna med att använda GPU:n istället för CPU:n för beräkningsintensiva algoritmer.

Föredragshållare är Jens Ogniewski. Jens har många års erfarenhet av utveckling av inbyggda system och arbetar helst med hårdvarunära uppdrag med fokus på prestanda och säkerhet. Hans erfarenhet kommer från allt från mobiltelefoni och system för video till industriautomation och fjärrstyrda autonoma ubåtar.

Frukosten står uppdukad från kl. 07.30 och seminariet (ca 30 min + frågor) startar kl. 08.00 Vi är i våra lokaler på Teknikringen 1F. Seminariet är kostnadsfritt.

 

Anmälan senast 1 november

Välkommen!

Hälsar vi på MindRoad