Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Lunchklubben special: Simuleringsteknik från Norrköping stor del i utvecklingen av självkörande bilar

  • 7 June, 00:00
  • Visualiseringscenter C, Norrköping
Sign up is closed

Artificiell intelligens (AI) utvecklas i enorm hastighet och har en förutspådd inverkan på i stort sett alla aspekter av det moderna samhället. En av nyckelkomponenterna i lärandemetoder är tillgången till data som används i utbildningsfaserna. Dessa data är i de flesta tillämpningar svåra att få tag på. Till exempel behöver en självkörande bil tränas med enorma mängder bildsekvenser som representerar relevanta trafikscenarier och miljöer.

Under nästan två decennier har vi inom vår forskning utvecklat ett stort antal algoritmer och metoder som gör det möjligt för oss att exempelvis automatiskt bygga hela digitala världar där utseendet på varje element, t.ex. hus, bilar, vägen, fotgängare etc. kan styras med hjälp av programmerbara parametrar.

Lyssna till Jonas Unger, docent vid institutionen för naturvetenskap och teknik (ITN) vid Linköpings universitet. Jonas leder gruppen för datorgrafik och bildbehandling bestående av 21 seniora forskare, doktorander och forskningsingenjörer. Genom det nystartade företaget 7DLabs Inc. utvecklar de en simuleringsteknik som nu ligger i framkant av utvecklingen kring självkörande bilar.

TISDAG 7 JUNI 
Tid: 11.30 –13.00 – Visualiseringscenter C, Norrköping

En del av Visualiseringscenters jubileumsvecka.
Kostnad: 120 kr inkl lunch (betalas på plats).

VÄLKOMMEN!

ANMÄL DIG HÄR!


Lunchklubben våren 2022
Under våren har vi erbjudit totalt 6 Lunchklubbstillfällen, passa på att boka in datum för sista tillfället redan nu.

Linköping – 20/6, Professor Markus Heilig, Beroendeforskning

OM LUNCHKLUBBEN
En öppen mötesplats för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter och en välsmakande lunch. Alla är välkomna! Läs mer på lunchklubben.nu, vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se