Linköpings draknäste – där modiga idéer får vingar

  • 15 March, 09:30-13:00
  • Spektrum, Fridtunagatan 41 i Linköping
Sign up

Har din organisation en idé med potential att minska utsläppen av växthusgaser, men som behöver testas och verifieras innan den når marknaden? Då utmanar vi dig att möta drakarna i Linköpings draknäste!

Du pitchar din idé för något av de kommunägda fastighetsbolagen (Sankt Kors, Stångåstaden, Lejonfastigheter) samt för Tekniska verken och RISE. Om din idé vinner drakarnas gillande så är du ett steg närmare en testbäddscheck om 20 000 kronor och möjligheten att få testa idén i Linköping, i en verklig miljö, skala 1:1.

Välkommen att pitcha din idé för att få chans på en plats inför drakarna. Drakarna kommer att välja ut upp till sex verksamheter som får presentera sin idé vid eventet den 15 mars.

Anmäl dig senast 25 februari!

Är du nyfiken på nya, hållbara idéer? Då kan du delta som publik när entreprenörerna och uppfinnarna tar plats framför de hungriga drakarna.

 

 

Linköping är sedan oktober 2021 en av 23 städer som deltar i den nationella kraftsamlingen Klimatneutrala städer 2030 drivet av Viable Cities som är ett av Sveriges 17 strategiska innovationsprogram. Städerna inom programmet rekommenderas att utforska hur digitalisering och digitala verktyg kan bidra till klimatomställning och hållbarhet, hur medborgare, civilsamhället och näringslivet kan bli medskapare i klimatomställning och stadens framtid samt hur investeringar kan mobiliseras och finansiella flöden riktas om för att växla upp klimatomställningstakten. Läs mer här.