Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Frukost med Polisen hos Visual Sweden

  • 23 September, 00:00
  • Visualiseringscenter C, Kungsgatan 54, Norrköping
Sign up is closed

Välkommen till en härlig start på dagen och frukost med Visual Sweden och Polisen!

Förutom frukost och mingel bjuds ni på en presentation av några applikationer och appar som utvecklats för poliserna att använda i deras operativa arbete.

På polisens it-avdelning jobbar idag cirka 1 000 anställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna. It-avdelningen är helt avgörande för att polisen ska klara sin uppgift, och myndigheten satsar mycket på att stärka it-avdelningen med ny specialistkompetens och den senaste teknologin.

Ett antal utvecklingsteam inom it-avdelningen sitter i lokaler i Norrköping Science Park. Under detta frukostmöte kommer vi berätta om och visa några av de applikationer och appar som vi utvecklat och förvaltar.

Innehåll:

  • Kort presentation av polisens nationella it-avdelning och vilka team som finns representerade på vårt kontor i Norrköping.
  • Appar och applikationer som används operativt av poliser för att bl.a. spela in förhör, dokumentera brottsplatser, dokumentera skador hos brottsoffer mm och hur detta material sedan kan bifogas utredningar och bli bevismaterial vid ett åtal.
  • PAMex, en lösning med vilken polisen kan positionera mobiltelefoner och visualisera detta på en karta för att t.ex. hjälpa en nödställd, positionera en viltolycka eller stulet gods.
  • Framtidens gränskontroll – mer biometri ökar säkerheten vid våra gränser.

Föreläsare: Produktägare och produktspecialister från Norrköpingskontoret

Agenda:

08.15 – 08:30 – Frukost & mingel
08:30 – 09:10 – Presentation
09:10 – 09:30 – Tid för frågor och eftermingel

Välkommen med Din anmälan!

Frågor:
Eric Holmstedt
eric.holmstedt@nosp.se

Arrangörer: Visual Sweden och Polisen