Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

EcoWeb Jordbruk release-party

  • 19 September, 00:00
  • Slätten - Vreta Kluster AB, Klustervägen 11, Vreta Kloster

Upptäck visualiseringsverktyget som visar högstadie- och gymnasieelever värdet av biologisk mångfald i jordbrukslandskapet

Klassiska modeller för att illustrera hur olika arter hänger samman i naturen är ofta linjära. Haren äter gräs, sedan äter räven haren. Men det är sällan en art endast påverkas av en annan. Med spelet kan komplexiteten i ekosystem visualiseras på ett konkret och interaktivt sätt.

Anna Eklöf, biträdande professor i teoretisk ekologi och grundare av företaget Lutra Interactive, har tillsammans med Visual Sweden tagit fram ett spel för att på ett innovativt sätt lära ut om ekosystem och biologisk mångfald i jordbrukslandskapet. Verktyget kan användas som ett interaktivt och visuellt stöd i undervisningen inom biologi- och naturvetenskap för högstadie- och gymnasielever.

Demonstration av EcoWeb Jordbruk och guidad visning i Vreta Utbildningscentrums nya ladugård

Den 19 september är du som lärare varmt välkommen på EcoWeb Jordbruk release-party på Vreta Kluster. Dagen inleds med mingel och mat. Därefter presenterar arrangörerna sitt arbete följt av en demonstration av spelet Eco-webb. Dagen avslutas med en guidad visning i Vreta Utbildningscentrums nya ladugård som invigdes 2020.

Program

16.30 Mingel och mat på Vreta Kluster

17.00 Välkomna till Vreta Kluster och Agtech 2030
– Maria Källming, Vreta Kluster

17.10 Visual Sweden
– Ulrika Johansson, Visual Sweden  

17.20 Biologisk mångfald i jordbrukslandskapet
– Anna Eklöf, Linköpings Universitet  

17.40 Demonstration av EcoWeb Jordbruk
– Anna Eklöf, Linköpings Universitet

18.00-19.00 Guidad visning i Vreta Utbildningscentrums nya ladugård, invigd 2020
– Ingela Appelsved och Jan Wretemark, Vreta Utbildningscentrum

Aktörerna bakom Eco-webb

Anna Eklöf, Lutra Interactive och Linköpings universitet, har tillsammans med Visual Sweden tagit fram visualiseringen EcoWeb jordbruk inom ett projekt vid innovationsmiljön Agtech 2030. Vill du veta mer om aktörerna bakom EcoWeb jordbruk, kontakta Ulrika Johansson på  ulrika.johansson@linkopingsciencepark.se.