Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Digitalisering av skogen – visualisering & bildanalys i skogsbruket

  • 21-22 September
  • Växjö Linnæus Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
Sign up is closed

Välkommen till den första upplagan av Digitalisering av skogen som samlar aktörer från hela Sverige för att utbyta erfarenheter inom den digitala omställning som skogsbruket står inför.

Tillsammans kan vi forma en framtid där digitala innovationer spelar en central roll för ett hållbart och effektivt skogsbruk.

Plats: Växjö Linnæus Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö

Datum och tid: 21 september kl 10-19, 22 september kl 9-12

Anmäl dig här!

Anmälan senast: 10 september

Program

Programmet innehåller både presentationer, matchmakingmöjligheter och invigning av Linnéuniversitetets nya ForestEDGE Lab: Framtidens innovativa labbmiljö för forskning- och utbildning med fokus på skogliga tillämpningar. Under dagarna kommer ni få lyssna till talare från bland annat: Nationellt Skogsdatalabb, Skogsstyrelsen, RISE, Sveaskog, Södra Skogsägarna och Mistra.

21 september kl 10-18
22 september kl 9-12

Programmet uppdateras fortfarande med nya programpunkter. Det detaljerade programmet skickas ut i augusti.

Vill du synas i programmet?

För utvecklande teknikbolag och forskare finns det möjlighet att visa upp er och/eller pitcha för deltagarna under AW-mingel den 21 september . Är du intresserad eller vill veta mer, kontakta louise.brolin@vaxjo.se

Årets tema

Årets evenemang kommer att fokusera på den centrala roll som visualisering och bildanalys spelar i dagens skogsbruk, samtidigt som det utforskar de spännande möjligheter som ligger framför oss. Huvudfokus ligger på att undersöka hur innovativa verktyg och tekniker kan användas för att fatta informerade beslut inom skogsbruket och främja en hållbar förvaltning av våra skogar.

Träffen riktar sig till dig:

Du som är del av ett utvecklande bolag får förmånen att nätverka med
andra bolag i branschen, knyta värdefulla kontakter och skapa samarbeten inom forskning. Dessutom får du träffa nyckelpersoner inom skogsindustrin som kan hjälpa dig att driva din affär framåt. Genom att delta får du en helhetsbild av skogsindustrins utmaningar och behov, vilket hjälper dig att anpassa din verksamhet efter branschens krav.

Arbetar du idag inom skogsindustrin? På denna träff kan du ta del av den senaste forskningen och framtidsspaningar som ser till att din organisation håller er i framkant. Dessutom har du chansen att träffa och skapa strategiska samarbeten med utvecklande bolag som sitter på den senaste tekniken och har innovativa lösningar att erbjuda.

Är du forskare finns här möjlighet för dig att hitta samarbetspartners, både inom utvecklande teknikbolag och behovsägare inom skogsindustrin.

Dessutom välkomnar vi myndigheter och offentlig verksamhet som är i behov av digitala lösningar för att främja hållbart skogsbruk.

Vi hjälper dig gärna med förslag på resa och boende!
Kontakta Louise Brolin för mer information om detta.

Talare

Felicia Lai Jakobsson

Processledare Visual Sweden

Jörgen Wallerman

SLU

Martin Holmberg

Linköpings universitet

Anna-Frida Eriksson

Södra skogsägarna

Christoffer Stampe

Södra skogsägarna

Marie Larsson

Skogsstyrelsen

Johanna Witzell

Linnéuniversitetet

Welf Löwe

Linnéuniversitetet

Anna-Lena Axelsson

SLU

Maria Nordström

Skogforsk