Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Dataskydd- nyheter, krav och utmaningar just nu

  • 3 November, 00:00
  • Goto10, Collegium, Teknikringen 7, 583 30 Linköping
Sign up is closed

Behöver du en uppdatering om vad som har hänt på dataskyddsområdet kring överföringar av personuppgifter till tredjeland? Vi går igenom de viktigaste händelserna och reglerna inom dataskyddsområdet över en lunch.

Sedan dataskyddsförordningens ikraftträdande har det hänt mycket inom dataskyddsområdet. Inte minst har det medfört nya utmaningar för organisationer som vill överföra personuppgifter från EU till USA eller andra tredjeländer, samt vid användandet av amerikanska molnlösningar och analytiska verktyg.

Regelverket har även lett till väsentligt striktare krav när det kommer till användandet och placerandet av kakor på besökares datorer och enheter.

Vill du få en uppdatering om vad som har hänt på dataskyddsområdet kring överföringar av personuppgifter till tredjeland? Behöver du en samlad bild över vad som hänt sedan Schrems II och hur man kan tänka för en säker hantering av personuppgifter? Funderar du på om det är fritt fram att använda amerikanska tjänster just nu? Och vet du egentligen vad som krävs för att kunna använda kakor?

Föreläsare: Jessica Tornberg och Viktor Johnsson.

Det kommer att bjudas på en lättare lunch, så anmäl dig gärna i god tid. Varmt välkommen!

Det här eventet är en del av en längre serie event som handlar om säkerhet. Knowit återkommer till Goto10 på torsdagar en gång i månaden fram till jul.  Den 1 december får du lära dig mer om säkerhetsskydd.