Linköping Science Park har varit en knutpunkt för innovation och teknologi i snart 40 år. Denna fantastiska resa har möjliggjort banbrytande lösningar för det moderna samhället, attraherat talanger och stöttat de briljanta tankarna hos framtidens ledare. För att fira och dela denna framgång med allmänheten, bjuder vi in er till Science Park by Night – en kväll där företagen i Mjärdevi öppnar upp för allmänheten!

– Vår ambition med Science Park by Night är att öppna upp vårt område för företag, fastighetsägare och allmänheten i stort, oavsett ålder. Vi vill skapa en inkluderande miljö där besökarna inte bara får se, utan också känna, lyssna på och uppleva de innovationer och produkter som har utvecklats här i parken, berättar Frida Enebro, eventansvarig på Linköping Science Park.

De öppna ytorna i parken kommer att välkomna dig till en värld av möjligheter, där den stora framgången består i människor som samarbetar. Detta är en chans att upptäcka den mångfald av kompetenser som våra invånare besitter och de spännande produkter som har skapats här.

Mässa och föreläsningar

Mjärdevi Center kommer att vara navet för kvällen. Här kan du utforska en mässa med utställare från hela parken, interagera med spännande företag och ta del av korta, informativa föreläsningar och trendspaningar. Testa på fotboll i 3D med IMG Arena, få en ansiktsmålning på DoSpace, programmera med Imagicharms, och kolla in en robotshow! För de som är intresserade av teknik och jordbruk så kommer innovationsplattformen Agtech2030 att finnas på plats utanför Mjärdevi Center, med möjlighet att provsitta en traktor.

På Goto 10 blir det startup-tema med föreläsningar av bland annat Internetstiftelsen, panelsamtal och pitch-sessioner, och på Collegium kommer Castellum hålla en föreläsning om Framtidens Arbetsliv med arbetsplatsstrateg Helene Lidström.

Även på Collegium är det fullt med utställande företag och massor av spännande aktiviteter för både vuxna och barn, spana in en helikoptersimulator och testa på roboracing, för att nämna några.

– Science Park by Night ger företagen i Mjärdevi möjlighet att öppna sina dörrar och visa upp den imponerande mångfalden som finns här. Det är en kväll där du kan komma ansikte mot ansikte med de som driver framtidens teknologiska förändringar. Det är också en chans för företagare att hälsa på hos varandra. Och vi som arbetar här i Mjärdevi kan passa på att ta med familjen för att visa denna spännande plats, säger Frida Enebro.

Många företag deltar

Alla fastighetsägare, företag och organisationer som är verksamma i Mjärdevi har bjudits in att delta.

– Vi har ungefär 40 företag och aktörer som deltar i kvällen på olika sätt, det är vi väldigt glada för, berättar Frida.

Besök en självgående buss

Utanför Collegium kan man delta i roliga tävlingar som Castellum och deras inbjudna företag ordnar. De självkörande elbussarna Busse och Hjulia ingår i forskningsprojektet Ride the future och trafikerar Campus Valla och Vallastaden. Under Science Park by Night kommer en av bussarna på besök och kommer att stå parkerad utanför Castellum. Prata med de som jobbar med projektet om saker som framtidens trafik, hur självkörande fordon fungerar och vad de kan tillföra i Linköping.

Vill du besöka?

Kom och upptäck Linköping Science Park från en annan sida på Science Park by Night! Det är helt gratis att komma som besökare till Science Park by Night och du behöver inte föranmäla dig.

Se hela programmet här.

Har du frågor? Kontakta Frida Enebro