Elits

ELITS är Östergötlands läns friskaste företag och går nu vidare som en av totalt sex nominerade i landet till att bli Sveriges Friskaste Företag 2017. Priset går till det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats. Tanken är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom initiativet står hälsoföretaget Feelgood samt en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa.

Sveriges friskaste företag grundar sig på en utvärdering av fyra övergripande faktorer som har sin utgångspunkt i ledande forskning om vad som kännetecknar organisationer med fler friska medarbetare än andra; systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv.

ELITS är vinnare i Östergötlands län och vidare som finalist till Sveriges Friskaste Företag mot bakgrund av följande motivering:
”Det är inte storleken på en organisation som avgör hur strategiskt den förmår att arbeta med arbetsmiljö och hälsa. ELITS är ett bra bevis för det, med sitt fokus på att skapa en platt organisation med förtroendefulla relationer med sina medarbetare. Med medarbetarna utspridda på olika kunduppdrag har ELITS insett vikten av ett starkt medarbetarskap med tillit och eget ansvar, men också engagemang för varandra.

ELITS förstår att medarbetarna är en viktig resurs, och att satsningar på hälsa och arbetsmiljö lönar sig. Därför är ELITS vinnare i Östergötlands län, och en av sex nominerade finalister till Sveriges friskaste företag.”
– Vi är mycket glada och stolta att ELITS är Östergötlands friskaste företag 2017. För oss handlar en frisk arbetsplats om så mycket mer än friskvårdsbidrag, hälsoaktiviteter och frisknärvaro. Det handlar om ett rättvist och tydligt ledarskap, att ha hög tillit i organisationen, att se människan bakom medarbetaren, uppmuntra till kreativitet och skapa förutsättningar för delaktighet och involvering, säger Linda Rämsberg, HR-chef, ELITS.

Tävlingen har varit öppen för alla företag i Sverige där de medverkande inledningsvis har svarat på en enkät kopplat till frågorna ovan – totalt har drygt 150 företag runt om i landet nominerats. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sex finalister, däribland ELITS från Östergötlands län.

– En konsultorganisations verksamhet är aldrig bättre än sina medarbetare och det är ELITS ett tydligt bevis för med sitt noggranna och systematiska arbete för att skapa en god arbetsmiljö och en trivsam arbetsplats med ett starkt medarbetarengagemang, säger Joachim Morath, VD för Feelgood.

Vinnaren presenteras i februari 2018 och kommer att utses av en jury som består av följande experter inom arbetsmiljö och hälsa: Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagets hälsa och personskadeprevention vid Karolinska Institutet, Göran Johansson tidigare ordförande för IF Metall, Eva Nordmark, ordförande för TCO samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

– Strålkastarljuset är oftast på de organisationer som inte fungerar och debatten handlar mestadels om dålig arbetsmiljö och ohälsosamt arbetsliv, men ganska lite om lösningarna. Med Sveriges Friskaste Företag vill vi lyfta upp de goda exemplen och inspirera fler att se affärspotentialen i ett friskare arbetsliv, säger Göran Hägglund, tidigare socialminister och juryns ordförande.

Om ELITS

ELITS är en lokal leverantör, med global leveransförmåga, av IT-drift och infrastrukturlösningar. Genom vår närvaro i Europa, Nordamerika och Asien erbjuder vi effektiv service och support dygnet runt, alla dagar på året. Med starkt kundfokus, lyhördhet och handlingskraftiga medarbetare skiljer vi oss från de internationella IT-jättarna. ELITS är – och levererar – Another kind of IT.