Klimaneutrala Linköping – testbäddscheckar

 

Testbädd Ebbepark är vårt sätt att skynda på omställningen till hållbar samhällsutveckling och tillväxt. I testbädden kan nya idéer testas och verifieras i full skala och i en verklig miljö, genom områdets hela livslängd. Efter succén i vintras kommer Ebbeparks draknäste tillbaka. Ett event där du som sitter på en idé med potential att minska utsläppen av koldioxid har chansen att få en testbäddscheck värd 20 000 kronor.

Den 24 januari 2023 ägde premiären av Ebbeparks draknäste rum. Eventet anordnades för att ge små-till medelstora företag en chans att pitcha sina lösningar med fokus på hållbarhet, med förhoppningen om att gå hem med en testbäddscheck. Under eventet fylldes Spektrum av innovativa företag som pitchade sina idéer för drakpanelen. Idag, fyra månader senare, är tre av företagen som pitchade sina idéer i januari redo att utföra sina tester i Ebbepark. De idéer som ska testas är Signostiums digitala namnskyltar till trapphus, Together Techs inomhusljusceller och DAZOQs trådlösa sensorer som hjälper till att hålla koll på energiförbrukningen.

Nu är det dags igen! Efter succén i vintras ser vi fram emot att ta fler av fler klimatsmarta idéer för ett bättre Linköping. Fler testbäddscheckar ska delas ut och panelen står redo.

– Det här ger företagen som testar en fantastisk chans till att sprida kunskap om sin idé, och så klart testa och utveckla både teknik och affärsmodell, helt i användarmiljöer och tillsammans med oss fastighetsägare i Ebbepark, säger Sara Malmgren, processledare för Testbädd Ebbepark.

Anmälan är öppen, läs mer här.

 

Den här texten är skriven av Ebbepark och går att se här.