Swedish Incubators & Science Parks (SISP) delar, tillsammans med stiftelsen ÅForsk ut stipendiet ÅForsk entreprenörsstipendium på 200 000 kr. Din ansökan behöver vara inlämnad senast den 11 februari kl 17.

Vem kan söka?

Ansökan görs personligen i den sökandes namn, inte för teamet eller i bolagets namn. Den sökande entreprenören ska ha koppling till universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare (i nutid eller tidigare). Både entreprenörer som finns i en inkubator/science park och entreprenörer som inte finns i någon av innovationsmiljöerna är välkomna att söka. Om du inte har kontakt med en Science Park eller inkubator idag så rekommenderas det att du tar kontakt med den som ligger dig geografiskt närmast med förfrågan om att verifiera din ansökan. Du kan också be exempelvis Connect, Nyföretagarcentrum, Drivhuset, Tillväxtverket med flera att verifiera din ansökan. Ta kontakt med oss på Linköping Science Park här!

Stipendiet växer och utvecklas

Det är åttonde året som stipendiet delas ut och det räknas idag som ett av marknadens finaste stipendier att erhålla. Ett av ÅForsk’s mål är att minst hälften av de nominerade ska vara kvinnor och 2021 var siffran uppe på 40%.
10 vinnare röstas fram av en jury med representanter från ÅForsk och Swedish Incubators & Science Parks. Beslut om tilldelande av stipendier sker under våren 2022.

Läs mer och ansök här!