Final application date

19 January, 2020

Contact

Magnus Karlsson, rekryterande chef

0142-81733

I  den high-tech-präglade utvecklingsavdelningen får idéerna all den näring som behövs för att blomma ut i effektivare odlingsmetoder och nya innovativa koncept. Vi är stolta över att skapa maskiner som förser världens befolkning med livsmedel. Vi arbetar ständigt för att ligga i framkant när det gäller såväl teknikutveckling som att vara en attraktiv arbetsgivare. Avdelningen Software består idag av ca 15 medarbetare som utvecklar och underhåller styrsystemen på Väderstads maskiner och ingår som en del i utvecklingsavdelningen med totalt ca 140 medarbetare.

Vill du arbeta med teknik i framkant och verkligen se resultatet av ditt arbete?

Då kan detta arbete vara något för dig! Hos Väderstad AB får du som utvecklare vara med i hela kedjan, från konceptutveckling hela vägen fram till test på fält och till och med besöka kund och få feedback av slutanvändaren. Som om inte det var nog får du arbeta hos ett företag som utnämnts till en av Sveriges bästa arbetsgivare!

Du kommer bli placerad på vårt alldeles nya kontor i Linköping tillsammans med övriga medarbetare inom Software. Trivseln är stor hos våra medarbetare med en omtyckt företagskultur och ett professionellt och uppskattat ledarskap. De grundläggande värderingarna hos oss är att vi är tillgängliga för våra kunder och för varandra som kollegor. Vidare är vi innovativa vilket innebär att vi arbetar med ständiga förbättringar och utmanar oss själva att hitta nya lösningar. Dessutom är vi pålitliga och ett stabilt familjeföretag som håller vad vi lovar vilket skapar trygghet för både våra kunder och medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Som mjukvaruutvecklare hos oss kommer du att vara med i hela kedjan från produktidé till test på fysisk maskin. Här kommer du arbeta med programmering av inbyggda system, regleralgoritmer, kommunikationsprotokoll, användargränssnitt och mycket mer. Vi befinner oss i fronten när det gäller styrsystem för jordbruksmaskiner, det betyder att nya idéer är nödvändiga och innovation tillåts att ta plats.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara följande:

  • Utföra nyutveckling samt vidareutveckling av befintliga system
  • Vara delaktig med att ta fram teknisk specifikation på nyutveckling/vidareutveckling av system för att kvalitetssäkra tidsåtgång och planering
  • Stödja framtagandet av användardokumentation

På Software-enheten finns goda möjligheter att växa och utvecklas och vi samarbetar också tätt ihop med andra avdelningar internt och externt. Vill du arbeta som mjukvaruutvecklare med uppgift att nyutveckla och underhålla programvara för nästa generations styrsystem, så kan du vara den vi söker!

Din profil

Då vi är en väldigt välfungerande grupp med härlig stämning lägger vi stor vikt vid din personlighet. Hos oss blir du en del av ett drivet och initiativrikt gäng som inte är rädda för att slänga ur sig nya idéer eller ställa frågor. Vi äter frukost, möter utmaningar och firar framgång tillsammans. Egenskaper som kommer väl till pass som utvecklare hos oss är att du är noggrann och har känsla för detaljer, har en god analytiskförmåga och ett driv och vilja att lösa problem. Vidare tror vi att du tycker om att arbeta både självständligt och tillsammans med andra för att nå ett bra resultat. Utöver de personliga egenskaperna tror vi att du har en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå.

Mer konkret ser vi att du har goda kunskaper i:

  • C/C++

Övrigt meriterande:

  • Erfarenhet av CANBUS
  • Agila metoder
  • Reglerteknik
  • Wi-fi
  • JavaScript