Final application date

28 February, 2022

Company

Sectra

Gillar du teknik och inser samhällets växande problem med komplexa IT-system och cybersäkerhetshot? Brinner du för att växa bolag genom att utveckla människor och produkter inom cybersäkerhet och kryptering? Älskar du att skapa affärer på nya marknader och inom nya kundsegment? Har du en stark datorteknisk plattform att stå på, erfarenhet av komplex internationell försäljning samt god förståelse av ekonomi? Har du omvittnad ledarerfarenhet från högteknologiska ingenjörsmiljöer? Vill du vara med och bidra till göra samhällen tryggare? Då är detta jobbet för dig.

Sectra Communications är ett tekniskt mycket avancerat affärsområde och står idag för 15 % av Sectrakoncernens omsättning. Vi hjälper EU- & NATO-organisationer, regering, myndigheter, försvarsorganisationer och olika kritiska samhällsfunktioner i Europa att säkra sin kommunikation mot avlyssning och skydda sina system mot intrång. Sectra har mer än 40 års erfarenhet inom omårdet och räknas idag som världsledande inom avancerade kryptolösningar, inte minst mobila sådana. Våra lösningar används av kunder flertalet länder i Europa och inom EU- och NATO-organisationerna för att kryptera såväl samtal som dataöverföring. Vi har ett starkt varumärke och åtnjuter mycket stort förtroende runt om i Europa. För att klara av de striktaste säkerhetskraven bygger Sectra egen högpresterande hårdvara som i kombination med vår mjukvara är bland de mest avancerade säkerhetslösningar som byggs i Sverige idag.

Högsta möjliga säkerhet kombinerat med kundnöjdhet och kvalitet är våra ledord. Vårt sätt att skapa framgång är spetskompetens kombinerad med en stark företagskultur som fokuserar på kundnytta

Det pågår ett skifte hos våra kunder. Framtidens organisationer är mobila, även om de arbetar med säkerhetsskyddsklassificerad information. För att behålla vår position som världsledande i segmentet pågår därför en resa hos oss där vi går från att ha fokuserat på säkerhetsklassade mobiltelefoner till att säkerställa säkra mobila arbetsplatser och skydd av data i snabba nätverk. Erbjudandet omfattar då både säkra mobila arbetsplatser och fasta nätverkskomponenter med mycket hög prestanda. Som ny vd för affärsområdet är det denna förändring som du ska driva framåt.

Sectra Communications har ungefär 100 anställda och de flesta utgår från huvudkontoret i Linköping där även denna tjänst är placerad. Som vd för affärsområdet sitter du också i Sectras koncernledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi tror att du är ingenjörsutbildad, gärna med en komplettering inom ekonomi. Du gillar försäljning och att göra affärer. Du har erfarenhet av att arbeta med avancerad teknik och av att sälja komplexa IT system till krävande kundmiljöer som ofta präglas av långa och rigida köpprocesser. Du har ett stort eget driv liksom goda ledaregenskaper som gör att du får människor med dig. Du har en bevisad förmåga att leda organisationer bestående av ingenjörer med djup spetskompetens liksom av att rekrytera talanger.

Vi förväntar oss att du brinner för att skapa ett tryggare samhälle, har ett stort intresse för säkerhet, teknik liksom för affärer och människor. Positiv energi och en skvätt humor när det passar är också uppskattat. Vi tror även att du har andra intressen bredvid jobbet. Vi har många spexare, piloter, ryttare, idrottare, gamers och musiker hos oss och vi har bland annat ett eget flygplan som våra pilotutbildade medarbetare flyger till våra kunder med.

För den här tjänsten har vi följande krav:

 • Högre utbildning inom IT, gärna med inriktning mot cybersäkerhet
 • Ett flertal års relevant erfarenhet av att leda högteknologisk verksamhet
 • Erfarenhet av att leda verksamheter i förändring och tillväxt
 • Erfarenhet av försäljning
 • Flytande svenska och engelska
 • Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585)

Utöver detta ser vi det som en tillgång om du också är eller har erfarenhet av något eller några av följande områden:

 • Ekonomisk utbildning, gärna motsvarande en MBA
 • Forskarutbildning inom datasäkerhet eller IT
 • Ledning av försäljning- och marknadsorganisationer
 • Fullgjord militärtjänst, gärna med några år ytterligare som reservofficer eller officer.
 • Ett starkt engagemang utanför studier och arbete i t.ex. föreningsliv, ridsport, aktiv pilot, idrott, musik, teater eller annan hobby
 • Har studerat eller arbetat utanför Sverige
 • Kan fler språk än svenska och engelska

Bifoga ditt CV, personligt brev och betyg från både universitet och gymnasium i din ansökan. Sista ansökningsdag är den 28/2 2022.

Kontakt

Eventuella frågor om denna tjänst hanteras av koncernchef Torbjörn Kronander. Vänligen kontakta career@sectra.com så vidarebefordras dina frågor på lämpligt sätt.
Läs mer om hur det är att jobba på Sectra