Final application date

18 October, 2023

Company

Ida Infront

Contact

Linda Franzén

linda.franzen@idainfront.se

0730-431144

Ida Infront erbjuder stora möjligheter att vara med och påverka, ett utmanande och utvecklande jobb, i ett väletablerat och stabilt företag.

Om tjänsten

Har du ett stort intresse både av att vara en del av affären och leveransen av stora och samhällsnyttiga system samt att leda människor, då är rollen som Value Stream Manager, VSM, något för dig!

Som VSM har du ett ansvar för leveransens hela värdeflöde från kundbehov till leverans som till exempel kravhantering, systemering, utveckling samt implementering av våra system. Du har som leveransansvarig även kontakt med kund dels i operativa frågor, dels för att förstå kundens verksamhet och deras behov och skapa förutsättningar att kunna omvandla detta till värde.

Du ansvarar för en Value Stream Portfolio som arbetar med att utveckla storskaliga och verksamhetskritiska ärendehanteringssystem. Du verkar för att på ett så effektivt sätt som möjligt leverera värde genom dina värdeflöden inom din portfölj och jobbar med att skapa ett optimerat flöde baserat på ständiga förbättringar. Med utgångspunkt i Ida Infronts och ditt affärsområdes övergripande mål bryter du ner och identifierar mål för din portfölj.

Som VSM har du tät dialog med sälj, projektledare och produktägare för att säkerställa att det finns en prioriterad backlog för teamen i dina Value Streams.

Du har ett direkt linjechefsansvar för alla anställda inom ditt Value Stream Portfolio (projektledare, verksamhetsarkitekt och systemutvecklare). I ditt dagliga arbete arbetar du aktivt med medarbetar- och teamutveckling, du sätter mål tillsammans med medarbetarna och du har ett coachande förhållningssätt för att stödja utveckling av individ, prestation och kompetens. Du är lönesättande och bidrar till kompetensförsörjningen genom rekrytering och utvecklingsplaner.

Som ledare är du en förebild i ord och handling. Du kommer att nå resultat genom att motivera och skapa förutsättningar för andra att leverera i enlighet med de nuvarande och framtida mål som finns för teamet, affärsområdet och Ida Infront.

Den vi söker

Du har utbildning på högskolenivå inom relevant område och har erfarenhet av ledarskap i någon form. Vi tror att du har erfarenhet från IT-branschen, kanske som linjechef inom IT-konsultverksamhet eller IT-lösningar.

Vi tror att du har erfarenhet av Lean och Agile, både praktisk och teoretisk, och har förmågan att driva arbete med att identifiera och implementera förbättringar som effektiviserar och skapar engagemang inom din portfölj.

Det är meriterande om du tidigare jobbat med kunder, gärna inom offentlig sektor, har strategisk affärsvana eller jobbat med projektledning.

Formella kunskaper är givetvis viktigt, men vi på Ida Infront anser att det viktigaste är din personlighet och det gäller i synnerhet i den här rollen!

Du har ett brinnande intresse för människor, trivs bra i sällskap med andra och är bra på att knyta kontakter och nätverk. Ledarskap och förmågan att uppmuntra utveckling för andra är naturliga egenskaper för dig. Du kan tackla konflikter på ett rakt och rättframt sätt. Du är stabil och har god självinsikt. Att ge och ta emot feedback är en naturlig del i din vardag. Du har en god förmåga att kommunicera och delegera till andra. Du motiveras av en affärsfokuserad och resultatorienterad miljö.

Du kommer att arbeta från vårt kontor i centrala Linköping eller Stockholm. Vi har en distansarbetspolicy som också möjliggör distansarbete från t. ex. ditt hemmakontor.

Du har svenskt medborgarskap, vilket krävs för att arbeta i våra säkerhetsklassade projekt.

Om Ida Infront

Vi arbetar med digitalisering av samhället så vill du vara en viktig kugge i verksamheten och arbeta med att utveckla stora samhällsviktiga system så kan det här vara en möjlighet för dig! Vår produktfamilj iipax möjliggör bland annat ett passfritt Europa, e-deklarationer och effektiva dna-analyser.

Det finns många fördelar med att arbeta hos oss. Här blir du en del av ett framgångsrikt IT-produktföretag med platt organisation och stabil kundbas. Vi är verkligen stolta över den samhällsnytta våra system bidrar till. Vi är också ett värderingsstyrt företag med stark laganda, en familjär atmosfär och vi satsar på att ge våra medarbetare goda möjligheter till kompetensutveckling.

Ansökan

Ida Infront anser att mångfald berikar verksamheten och välkomnar sökande med olika bakgrund, kön, erfarenhet samt personliga egenskaper.

Urvalet sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vid frågor om jobbet eller oss, kontakta Linda Franzén, Value Management Office Manager, 0730-431144.