Final application date

20 February, 2022

Company

Agricam

Företagspresentation

Vill du vara med på en unik utvecklingsresa på ett företag med en stark vision gällande digitala innovationer för ökad effektivitet på gårdar och förbättrad djurhälsa? Drivs du av att leda utvecklingsprojekt inom innovativa IT-lösningar och vill vara med i uppstarten av en häftig resa där vi ska gå från det lilla bolaget till ett stort internationellt bolag? Sök då tjänsten som utvecklingschef R&D!
Agricam är ett AgTech-bolag som verkar i Sverige och där en internationalisering precis startat. Fokus ligger på förebyggande djurhälsovård och en förbättrad samverkan mellan lantbrukare, veterinärer, rådgivare och myndigheter. Företagets mål är att med hjälp av digitala innovationer bli marknadens ledande djurhälsoaktör för lantbrukets produktionsdjur. Med smarta sensorer och ett unikt gårdssystem för den operativa verksamheten, bidrar vi till bättre djurhälsa, ökad produktion och högre lönsamhet. Under åren har företaget utvecklats och vuxit sig allt större. Fokus ligger på SaaS-lösningar, AI-baserad analys och rådgivning samt beslutsstödsystem där de olika aktörerna samverkar. Resultatet är en helhetslösning som skapar förutsättningar för förbättrad djurhälsovård, ökad produktion och minskade kostnader.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som utvecklingschef R&D har du ett ansvar för att leda och fördela arbetet i det pågående utvecklingsarbetet. Du ansvarar för att utveckla och effektivisera hela utvecklingsprocessen från projekt till paketerad lösning, samt förädling av agila utvecklingsmetoder. Naturligtvis ingår du i den operativa ledningsgruppen där road-map och prioriteringar definieras. Arbetet omfattar även att ansvara, tillsammans med chefsarkitekt och produktutvecklare, för att vår tekniska plattform ständigt utvecklas. Projekten omfattar innovationer, lansering och utveckling av nya produkter samt optimering av existerande produkter. Vi utvecklar främst i C#/.NET Core, React, Postgres och androidapplikationer.
Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:
  • Leda och driva utvecklingsarbetet av den tekniska plattformen samt övrig processutveckling.
  • Leda och driva utvecklingsprojekt offshore vad gäller planering, resurssättning och uppföljning.
  • Leda och fördela resurser bland personalgruppen på 10 utvecklare som kontinuerligt kommer att öka.

Du följer marknad och prioriterar resurser i enlighet med övergripande mål och strategier för projekten. Som en viktig del av Agricams ledningsgrupp och produktutvecklingsgrupp förväntas du bidra operativt och strategiskt i frågor som driver verksamheten framåt.

Din profil

Vi söker dig som vill vara med och påverka och driva utveckling, samt har förmågan att få med dig andra på vägen. Som person är du analytisk, strukturerad och lösningsfokuserad. Du är duktig på att planera och prioriterar arbetet på ett realistiskt sätt utifrån ett helhetsperspektiv om den egna organisationen och marknaden. Du är prestigelös i ditt arbete och tar gärna del av andras perspektiv och input för att bygga relation samt för att tillsammans nå bästa möjliga resultat.
Vi lägger stor vikt vid din personliga potential men för att lyckas i rollen behöver du ha minst gymnasieexamen och några års erfarenhet som utvecklingsansvarig och varit självgående i dessa projekt. Du har tidigare erfarenhet av systemutveckling och operativa uppgifter inom produktutveckling. Du behöver även ha tidigare ledarskapserfarenhet samt erfarenhet och kunskap om agila projektmetoder. För att lyckas i rollen behöver du ha god datavana och erfarenhet av moderna ärendehanteringssystem och systemstöd. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift, samt Officepaketet – särskilt Excel.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam;

Karolin Loström, 072-147 92 36, karolin.lostrom@unikresurs.se

Frida Stern, 0704-106395, frida.stern@unikresurs.se

Väl mött!