Final application date

27 September, 2021

Company

Polismyndigheten

Contact

Anders Rosen, rekryterande chef

010-56 41 485

Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla system som bidrar till en effektiv Polis och en hög rättssäkerhet i Polisens utredningsarbete? Då har vi en tjänst som systemutvecklare som du vill söka!

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 35 000 medarbetare.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är en viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.

Bastjänster
Gruppen som du kommer tillhöra jobbar med bastjänster och ansvarar för att utveckla system som riktar sig mot alla olika delar av den polisiära verksamheten samt tjänster som förser andra polisiära system med grunddata. Våra system är därför mycket kritiska för många delar av den polisiära verksamheten.

Polismyndighetens IT-organisation är stor, vilket ställer höga krav på förmågan att samarbeta och samverka med olika inriktningar inom avdelningen. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och som löpande levererar nytta för verksamheten. Vi är självorganiserande och du erbjuds stora möjligheter att påverka våra val av både arbetssätt och teknik

 

Arbetsbeskrivning

Som produktspecialist arbetar du i ett positivt och engagerat team som består av sju systemutvecklare och tre andra produktspecialister. Din främsta arbetsuppgift kommer vara att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring våra produkter och system. Du kommer spela en betydelsefull roll i ett agilt utvecklingsteam där ditt ansvar kommer vara att leda arbetet kring kravinsamling, inköp, införande samt förvaltning av våra produkter.

Som specialist inom en specifik applikation kan du även arbeta med att konfigurera och anpassa applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du arbetar både med egenutvecklade och upphandlade system. För upphandlade system samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Du kommer arbeta i tätt samarbete med våra beställare och målgrupper inom verksamheten och du är med och planerar hur införandet av nya förmågor i IT-systemen ska ske på bästa sätt. Ibland handlar det om mindre förändringar och bara några få införandeaktiviteter och ibland blir det ett större införande som kräver fler koordinerade aktiviteter. Det är alltid stort fokus på informationsspridning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • En akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som relevant. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Arbetslivserfarenhet av systemförvaltning, gärna inom:
  – Kravinsamling
  – Inköp av system
  – Införande av system
  – Samarbete med grupper inom drift- och infrastruktur.
 • Kunskap om programvarutestning.
 • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Meriterande

Det är meriterande om du utöver ovan även har:

 • Arbetslivserfarenhet inom uppdragsledning.
 • Kunskap om agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt.
 • Kunskap om testdriven utveckling och/eller automatiserad funktionell testning.
 • Arbetslivserfarenhet av Confluence och Jira.
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du besitter en god kommunikativ förmåga samt har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Norrköping
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare, IT- avdelningen Norrköping, PGS, Bastjänster

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 27/9 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A498.919/2021.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A498.919/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 35 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.