Final application date

22 March, 2023

Company

Organic Response via A-hub

Organic Response erbjuder högkvalitativa lösningar inom armaturer, belysningskontroll och IoT. De lägger stort fokus på att leverera hållbara lösningar som främjar energieffektivitet och som förbättrar människors upplevelse inom den byggda miljön. Organic Response är ett innovativt företag som är en del av Fagerhult Group.

Bolaget stärker nu upp och söker en Technical Support Engineer till teamet i Linköping som delar deras passion för teknik och som vill arbeta tillsammans med dem för att driva företaget till nya höjder.

OM BOLAGET

Fagerhult Group består av 12 bolag som finns representerade i Sverige, Europa och Australien. Organic Response är det mindre entreprenörsdrivna bolaget med cirka 30 medarbetare, varav tio i Linköping, men som samtidigt tillhör en större innovationsdriven koncern.

Organic Response har utvecklat ett helt trådlöst “plug & play”-belysningskontrollsystem som tillåter varje enskild armatur att göra beslut om belysningen. Grunden i detta unikt flexibla system är deras sensornoder som integreras i varje armatur. Du kontrollerar sedan belysningen genom en egenbyggd Cloud-baserad portal och app.

OM ROLLEN

Som Technical Support Engineer kommer du tillhandahålla expertis, både internt i bolaget och till externa kunder (Group-bolagen). Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

  • Felsökning av inkomna kundärenden relaterade till konfiguration av sensornoder, IoT Gateways och deras portal.
  • Stödja fälttekniker (remote) i deras arbete.
  • Lösa anslutningsproblem kopplat till belysningskontrollsystemet.
  • Konfigurera/uppdatera programvara för nya och befintliga IoT Gateways.
  • Utföra Over The Air Programming (OTAP) för sensorerna när det behövs eller för ny funktionalitet.
  • Kontinuerligt skapa och uppdatera dokumentation såsom användarguider, felsökningsguider och teknisk dokumentation (på engelska).
  • Delta och genomföra utbildningar.
  • Ge feedback till Product Management-teamet och skapa interna utvecklingsärenden.
  • Assistera QA-teamet med in-house testning för att återskapa och lösa problem.

VEM ÄR DU?

Som sökande tror vi att du har en akademisk utbildning som ingenjör, men det är inte ett krav om du har arbetslivserfarenhet inom relevant område. Vi tror även att du har ett stort tekniskt kunnande och intresse där du vill lära dig om våra produkter och ny teknik.

För att passa i rollen har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska samt att du gillar och är duktig på att skriva/dokumentera på engelska. Har du grundläggande kunskaper inom några (men nödvändigtvis inte alla) av följande områden är det mycket meriterande: AWS, sensornoder, nätverk, AWS IoT Core, MQTT-protokoll, trådlösa kommunikationsprotokoll, MS Excel och Jira.

Som person gillar du problemlösning där du genom att vara lösningsorienterad löser komplexa tekniska problem. Du är även serviceinriktad och kommunikativ med en kundfokuserad inställning.

VI ERBJUDER

Organic Response erbjuder en atmosfär präglad av samarbete och innovation. Ännu mer betydelsefullt är att du ges möjligheten att vara i framkanten av IoT-revolutionen och utveckla en produkt som kan hjälpa till att betydligt reducera påfrestningen på vår planets sköra resurser!

ÖVRIGT

Upplägg: Anställning direkt hos Organic Response. A-hub hjälper till med rekryteringsprocessen och vid eventuella frågor kontakta Sebastian Dejler på sebastian@a-hub.se

Placering: På Organic Resonse kontor i centrala Linköping, samt att de erbjuder ett flexibelt Hybridupplägg.

Start: Omgående eller enligt överenskommelse.