Final application date

7 January, 2023

Company

UCS Mindbite

Första juli 2022 bildades bolaget UCS Mindbite med kontor i Linköping och Vimmerby. Trots att bolaget är helt nytt så finns väldigt mycket kunskap, erfarenheter och kunniga personer i verksamheten. UCS Mindbite är ett nytt dotterbolag till etablerade UCS Group och bolaget bildades genom förvärvet av Mindbite AB i Vimmerby. Det är bakgrunden, men vi blickar framåt.

Digitaliseringens framfart finner inga gränser. UCS Mindbite vill fortsätta leverera produkt- och konsulttjänster för integration, applikations- och systemutveckling, publik webb samt inom dataanalys och beslutsstöd. Det är här du kommer in!

OM BOLAGET

Då bolaget är nytt får du en unik chans att komma in tidigt. Det innebär att du får vara med att bidra, påverka samt sätta din prägel på både din roll och hur UCS Mindbite ska jobba framöver. Organisationen är platt, det är korta beslutsvägar och möjligheterna är stora.

UCS Mindbite består idag av 15 anställda, varav åtta systemutvecklare. Bolaget vill nu stärka sina positioner i regionen och utöka teamet med ytterligare en senior systemutvecklare. I denna roll kommer du utöver att själv utveckla även kombinera rollen med ett utökat Tech Lead-ansvar i olika kundprojekt och leveranser.

Hoppas du vill vara med på den fortsatta resan? En resa som bolaget gör tillsammans med sina medarbetare, där allas input och bidrag räknas. Det är teamet som är i fokus, vi gör det tillsammans.

OM ROLLEN

Som Tech Lead kommer du bli en del av projektorganisationen som driver och implementerar pågående projekt utifrån tekniskt perspektiv. I rollen innebär det att vara den primära kontakten för projektgruppen som ger teknisk vägledning på hög nivå och även strategiskt stöd till andra personer i organisationen.

I rollen som Tech Lead är du bland annat:

 • Operativt delaktig i systemutveckling och projekt
 • Ansvarig för kravhantering i form av att bryta ner funktionella krav, som beskriver hur systemet interagerar med användarna, till tekniska krav
 • Ansvarig för att leda projektgruppens utvecklare under den dagliga verksamheten
 • Ansvarig för den tekniska arkitekturen och kvaliteten på projektets leverans
 • Ansvarig för teknisk onboarding av nya medlemmar till projektet eller produktdomänen
 • Initierar till projektledare eventuella behov av förstudier eller proof of concepts
 • Säkerställer en balans mellan leveranshastighet och teknisk kvalitet på leveranser (tid, kostnad, kvalitet) och kommunicerar till projektledare
 • Ger ett tekniskt perspektiv för att stödja projektledaren i beslutsfattande
 • Levererar tidsuppskattningar på hög nivå som grund för roadmap och milstolpar
 • Kommunicerar till projektledare eventuella risker eller farhågor gällande projektgruppens förmåga att leverera enligt förväntningarna

Du behöver självklart inte pricka av alla punkter ovan utan rollen anpassas efter dina kunskaper, erfarenheter och önskemål.

VEM ÄR DU

Vi söker dig som har en hög teknisk kometens, samt som har mycket goda kunskaper inom system- och webbutveckling och integrationer. För att passa i rollen har du en analytisk förmåga samt problemlösningsförmåga där du med ett kritiskt tänkande ser möjligheter och lösningar. Vi tror även att du har förmågan att vara detaljorienterad, samtidigt som du inte tappar den övergripande bilden i projekten.

Som Tech Lead ser vi att du har bra ledaregenskaper där du jobbar nära verksamhetens utvecklare och projektledare. Antingen har du haft en liknande roll tidigare, eller så är rollen som Tech Lead ett naturligt nästa steg för dig i din karriär.

VI ERBJUDER DIG

 • Personlig utveckling
 • Flexibla arbetstider som anpassas efter dig och våra kunders behov
 • En rakt igenom molnbaserad verksamhet som skapar flexibilitet i ditt liv
 • Eget val av dator
 • Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag
 • Aktivt pensionssparande oavsett ålder

ÖVRIGT

Upplägg: UCS Mindbite samarbetar med A-hub i denna rekrytering. Du kommer bli anställd av UCS Mindbite.

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Placering: Linköping eller Vimmerby. Vi erbjuder hybridarbete.