Final application date

17 September, 2023

Company

Qvantum

Contact

Sebastian Dejler

sebastian@a-hub.se

Vi är en grupp människor som tänker annorlunda, har en passion för entreprenörskap och strävar efter att behålla en platt organisation där vi alla förväntas göra skillnad. Vi tror på att göra det omöjliga möjligt tillsammans – genom att bygga på varje individs personliga styrkor. Vårt mål är att förändra hur städer i Europa värms upp och kyls ner, vill du forma framtiden tillsammans med oss?

Nu har du en unik möjlighet att få ta del av en spännande tillväxtresa! Vi söker flera nya ledare och du bjuds in till att bygga och utveckla Qvantum tillsammans med oss.

Om rollen

I rollen som Tech Lead inom Software Development på Qvantum får du en unik strategisk roll i att driva och leda den tekniska riktningen för de nya teamens arbete. Du kommer hjälpa produktägaren och teamet att bryta ner krav, ge tekniska anvisningar och vägleda teammedlemmarna i tekniska standarder och procedurer. Du är även delaktig att att prioritera och planera det dagliga arbetet.

Tillsammans med övriga Tech Leads beslutar du kring tekniska stackar och viktiga vägval framåt i samband med Qvantums tillväxtresa. Ditt jobb kommer vara att skapa förutsättningar för teamet så att de kan utveckla applikationer och lösningar som placerar Qvantum i en ledande position inom värmepumpsindustrin.

Som Tech Lead kommer du bli involverad i rekrytering där du får möjligheten att bygga och forma ditt team. Du koordinerar och styr ditt team samt jobbar aktivt för att möjliggöra ett effektivt och bra samarbete. Med ditt tekniska kunnande jobbar du nära teamet och bidrar med dina kunskaper i utvecklingsarbetet.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att bygga, leda och utveckla utvecklingsteam. Du är en naturlig ledare som är nyfiken och kommunikativ. Du jobbar nära teamet där du både coachar, inspirerar och motiverar teammedlemmarna för att uppnå bästa resultat.

Som Tech Lead kommer du ha ett tekniskt ansvar, därför är det viktigt att kunna ha en helhetssyn där du är duktig på att lyfta blicken för att se vad nästa steg kommer att vara. Vi tror även att du har en stark drivkraft och ett stort intresse för utvecklingsprocesser.

Som sökande har du ett genuint intresse för teknik och programmering samt uppskattar att arbeta i en dynamisk och kreativ miljö. Att vara lösningsorienterad, gilla problemlösning och leverera resultat tillsammans med ditt team är något som driver dig. Lika viktigt är intresset för människor och samarbete, det är tillsammans vi uppnår våra mål.

Utöver det tror vi att du har:

  • Flerårig erfarenhet av att leda och ansvara för mjukvaruteam
  • Lång erfarenhet av webb- och/eller Embeddedutveckling
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt

Om Qvantum

Vår värld befinner sig mitt i en energiomställning från fossila bränslen till förnybara energikällor. Vi på Qvantum har utvecklat en lösning för att tackla en svår utmaning som ingen har lyckats lösa tidigare – hur man möjliggör för de många människorna med tunna plånböcker i storstäderna att leva ett liv utan beroende av fossila bränslen för värme och kyla. Vi har utvecklat ett brett sortiment av smarta värmepumpslösningar för nästa generations värme- och kyltekniker, byggda bla på modern mjukvara. Produkterna passar för allt från mindre lägenheter till stora fastighetskomplex och hela bostadskvarter.

Qvantum, med över 30 års erfarenhet av värmepumpar, har nyligen påbörjat en spännande och omfattande tillväxtresa när ett antal entreprenörer med lång erfarenhet från både värmepumpsindustrin och energibranschen, förvärvade bolaget. Vi är idag runt 100 anställda, lokaliserade i flertalet europeiska länder, och vi fortsätter växa i rask takt. Med en ny fabrik under uppstart i Åstorp, norr om Helsingborg, förväntas Qvantum bli en av de ledande aktörerna inom sitt segment i Europa.

Övrigt

Vi är nyfikna på vem du är och vad du vill göra – vi ser fram emot att höra från dig. Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Qvantum med A-hub, vid frågor om processen vänligen kontakta Sebastian Dejler, sebastian@a-hub.se eller Alice Lindell, alice@a-hub.se.